Close-up

Yosephine (19): "Ik werd gespot op vakantie en nu ben ik model voor Prada"

foto: Yosephine Hahnfoto: Yosephine Hahn
  1. Newschevron right
  2. Yosephine (19): "Ik werd gespot op vakantie en nu ben ik model voor Prada"

"Afgelopen zomer ging ik samen met mijn beste vriendin op vakantie naar Sicilië. Haar tante had voor een tientje een jurk gekocht en zei: 'Yosephine, deze moet je echt aantrekken. Je zult eruit zien als een model.' Ik dacht: ja hoor, geloof je het zelf? Maar ik trok de jurk uiteindelijk aan en ging samen met mijn vriendin de stad in.

Op een gegeven moment liepen we wat aangeschoten door de stad en kwam er een vrouw op me afgestormd. 'Wacht! Wacht! Hoe oud en hoe lang ben je?', riep ze. Ik keek haar aan en dacht echt van: ga weg, wat wil je van me? Uiteindelijk sprak ze met mijn vriendin, die zelf Italiaans is. Het bleek een modelscout te zijn uit Milaan. Al voordat dit gebeurde, wist ik dat ik na de zomer in het buitenland wilde studeren. Al die tijd twijfelde ik tussen Madrid en Milaan, maar dit was een teken: ik moest naar Milaan.

In september vertrok ik uiteindelijk naar Milaan en na een maandje stuurde ik die vrouw een bericht. Ik dacht: ik zie wel wat er gebeurt. Vanaf dat moment ging alles in sneltreinvaart. Ze antwoordde meteen en zei dat ik op casting mocht bij een gigantisch modellenbureau. Die casting ging verschrikkelijk. Zenuwachtig en compleet onvoorbereid werd ik voor de leeuwen gegooid. Dit was niks voor mij en ik besloot me volledig op mijn studie te focussen.

Een aantal weken later, op mijn eerste schooldag, stuurde die vrouw me weer een berichtje. Er waren blijkbaar andere modellenbureaus geïnteresseerd in mij. Ik liet haar weten hoe laat ik uit was, waarna ik niets meer van haar te horen kreeg. Daarom besloot ik een drankje te gaan doen met een medestudent.

Na twee uur stuurde de vrouw, die nu inmiddels mijn manager is, ineens een berichtje: 'Ik wil dat je over twintig minuten op dit adres bent. Neem hakken mee'. Ik had niet eens hakken bij me, dus ik stormde een winkel binnen om een paar te kopen. Uiteindelijk kwam ik een kwartier te laat aan. Daarnaast was ik ook nog eens aangeschoten en compleet onvoorbereid. Ze wilden me buiten op hakken over keistenen zien lopen en foto's nemen. Het ging voor mijn gevoel superslecht, maar de mensen van het modellenbureau waren ontzettend enthousiast en wilden me contracteren.

Na afloop vond mijn manager dat we het bij een nóg groter modellenbureau moesten proberen. Ik geloofde mijn oren niet en dacht: wat is er zo speciaal aan mij? Ik heb geen ervaringen in vergelijking tot vele andere meiden in deze wereld, die er ook nog eens geweldig uitzien. Ik ging vervolgens op casting bij het modellenbureau Fabbrica Milano. Ook zij wilden me hebben en ik besloot er uiteindelijk een contract te tekenen.

In het begin moest ik vooral kleine klusjes en veel testshoots doen om mijn portfolio op te bouwen. Totdat ik uit het niets te horen kreeg dat Prada geïnteresseerd in me was. Dat was nog niet heel concreet allemaal, maar mettertijd werd het steeds concreter. Ik ging uiteindelijk op casting en… ja hoor, ze wilden me hebben. Ik dacht: iemand moet me knijpen, want ik ben aan het dromen. Ik ben zo dankbaar dat ik dit mag meemaken. Nooit in mijn hele leven dacht ik er namelijk aan dat ik model zou worden. Door corona is alles vooral gericht op online, daarom is de kans groot dat ik in online magazines te zien zal zijn.

Maar dat is nog niet alles. Eind februari staat namelijk Milan Fashion Week op de planning. Dat is een geweldige kans om mezelf in de kijker te spelen in de modellenwereld. De kans is groot dat mijn modellenbureau mij daar op de catwalk wil hebben. Het is alleen nog onzeker of het doorgaat vanwege corona, dus fingers crossed.

Het klinkt misschien gek, maar mijn prioriteit ligt niet bij het modellenwerk. Op dit moment studeer ik aan een Business School, maar in de toekomst hoop ik ooit criminologie te gaan studeren. Dat is waar mijn passie ligt. Diep in mijn hart voel ik mezelf geen model en realiseer ik me dat ik niet heel mijn leven model kan zijn. Het is leuk voor nu, maar ik denk dat het leven veel meer te bieden heeft. Daarom zal studeren altijd plan A blijven en nooit plan B zijn."

- Yosephine (19)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie