Close-up

Nikkie (27): "In 2021 hoop ik een goede apotheker te worden"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Nikkie (27): "In 2021 hoop ik een goede apotheker te worden"

"Na een zesjarige studie farmacie ga ik dit jaar beginnen als apotheker in een poliklinisch apotheek in Rotterdam én met een tweede master. Het wordt een uitdaging, maar daar houd ik wel van.

Ik kom uit een familie van zorgverleners. Mijn opa was in Iran ook een apotheker en mijn vader is arts. Maar doordat ik op jonge leeftijd mijn beste vriend Pieter-Jan verloor aan botkanker, wist ik al helemaal dat ik ook zorgverlener wilde worden om mensen te helpen.

De afgelopen zes jaren waren wel echt zwaar. Als apotheker ben je de medicatiespecialist en moet je echt van alles wat weten. Je moet niet alleen de medicijnen kennen, maar ook alle aandoeningen. Dat kan soms overweldigend zijn. Ik ben supertrots dat ik het nu kan afsluiten en kennis op zak heb waar ik een ander mee kan helpen. Maar ik vind het ook spannend dat ik nu zoveel verantwoordelijkheden krijg. Als apotheker ben je medebehandelaar en kijk je onder andere recepten na. Je werkt nauw samen met de (huis)arts en andere zorgverleners.

In 2021 hoop ik mijn andere master te halen en een goede apotheker te worden. Mijn streven is om de zichtbaarheid van de apotheker te vergroten. Niet veel mensen weten wat een apotheker doet. Wist je bijvoorbeeld dat je gewoon de wijkapotheek binnen kunt lopen om een gesprek met de apotheker aan te vragen? Je kunt dan al je vragen stellen en zorgen delen over je medicatie. Apothekers zaten vroeger vaak achterin een kantoortje, maar dat begint langzamerhand te veranderen. Samen met andere apothekers gaan we proberen om de apotheker meer zichtbaar maken door bijvoorbeeld meer op de werkvloer te komen en spreekuren te geven."

- Nikkie (27)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie