Close-up

Kai Ming (25): "Ik wil de volgende generatie mooie herinneringen aan Chinees Nieuwjaar meegeven"

foto: Kai Mingfoto: Kai Ming
  1. Newschevron right
  2. Kai Ming (25): "Ik wil de volgende generatie mooie herinneringen aan Chinees Nieuwjaar meegeven"

"Van kleins af aan ben ik gefascineerd door de vieringen van het Chinees Nieuwjaar op de Kruiskade in Rotterdam. Ik ben zelf van Chinese afkomst, maar geboren en getogen in Rotterdam. Je kan wel zeggen dat ik redelijk 'verwesterd' ben en daarom vier ik Chinees Nieuwjaar ook niet echt meer met mijn familie. Toch heb ik er wel mooie herinneringen aan. Als kind ging ik met mijn moeder altijd kijken naar alle activiteiten en optredens op de Kruiskade. Mijn vader was er nooit bij. Hij werkte in de horeca en had het altijd druk tijdens Chinees Nieuwjaar.

Naarmate ik ouder word, vind ik de vieringen minder speciaal, omdat ik het al zo vaak heb meegemaakt. Toch vind ik het heel belangrijk om de traditie in stand te houden. Ik heb een eigen pianoschool en ik probeer mijn leerlingen ook te betrekken bij de viering van het Chinees Nieuwjaar. Ik heb meerdere malen met hen opgetreden voor Chinees Nieuwjaar. Ik vind het een bijzonder idee dat de volgende generatie net zulke mooie en onvergetelijke herinneringen aan het feest overhouden als ik. Dat ik daar aan bij kan dragen, geeft me een speciaal gevoel.

Dit jaar is het jaar van de Os. Helaas zal de viering dit keer anders verlopen: er komt geen groot feest op de Kruiskade. De traditionele leeuwendans is wel via een livestream te volgen. Zo kunnen we het toch nog een klein beetje vieren."

- Kai Ming (25)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie