Close-up

Elijah (20) en Floor (23): "Wees jezelf en blijf niet in je bubbel"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Elijah (20) en Floor (23): "Wees jezelf en blijf niet in je bubbel"

Het is Pride-week: de perfecte tijd om uit je bubbel te stappen en kennis te maken met mensen buiten je eigen community. In een Pride-special van Close-Up vertellen Elijah (20) en Floor (23) over hun bijzondere vriendschap.

Elijah: "We ontmoetten elkaar twee jaar geleden bij een sollicitatiegesprek voor het straatteam van FunX. De vriendschap betekent veel voor ons. Het kan heel leuk zijn, maar we kunnen ook bij elkaar uithuilen."

Floor: "We hadden elkaar gelijk gevonden. Ik kwam te laat binnen en hij begon te lachen, dus ik ging maar naast hem zitten. Het klikte meteen. Vriendschap kent geen gender of kleur, als het klikt dan klikt het."

Elijah: "De vriendschap betekent veel voor ons. Het kan heel leuk zijn, maar we kunnen ook bij elkaar uithuilen."

Floor: "Het is niet alleen maar partyvibes. We zijn ook elkaars steun en toeverlaat."

Elijah: "We zijn allebei extravert dus we begrijpen elkaar goed. We zijn heel open en makkelijk. Maar we zeggen het ook tegen elkaar als we even rustiger moeten doen."

Floor: "Voorheen had ik niemand in mijn omgeving die (openlijk) gay of bi was. Van Elijah heb ik geleerd om soms uit te kijken met bepaalde opmerkingen bij mensen met een andere seksuele voorkeur dan ik. Soms kunnen straight people best wel respectloos zijn."

Elijah: "De pride is dan ook heel belangrijk voor mij. Het laat aan de maatschappij zien dat het oké is om gay te zijn en dit te kunnen vieren. Er moet nog veel gebeuren. Mensen doen wel alsof ze het accepteren, maar uiteindelijk is dat soms toch niet zo. Of mensen zijn heel oordelend."

Floor: "Ik denk sowieso dat je ook zelf moet stoppen met mensen beoordelen op uiterlijk. Vriendschap kent geen gender of kleur, als het klikt dan klikt het."

Elijah: "Wees gewoon jezelf, uiteindelijk zullen mensen je toch wel accepteren, anders dwing je dat respect maar af. Maar wees jezelf en blijf niet in je bubbel."

Van 31 juli tot en met 8 augustus vindt dit jaar voor de 25e keer Pride Amsterdam plaats. Ook FunX vindt dat iedereen er mag zijn en daarom is het van belang om te blijven bouwen aan een inclusievere samenleving. Het is tijd om uit je bubbel te komen en kennis met elkaar te maken, want er zijn meer gelijkenissen dan je denkt. Lees hier alle verhalen rondom de Pride!

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie