Close-up

Mack (24): "Met mijn gratis maaltijden wil ik mensen helpen die het financieel zwaar hebben"

foto: Mack Bruining
  1. Newschevron right
  2. Mack (24): "Met mijn gratis maaltijden wil ik mensen helpen die het financieel zwaar hebben"

"Als professionele sporter is het belangrijk dat ik goed, veel en gezond eet. Ik kook daarom vaak zelf, maar ik kan eigenlijk niet zo goed voor één persoon koken. Soms komen vrienden bij me langs en zeggen ze: 'Mack, je kookt voor een heel weeshuis!' Op een gegeven moment nam ik dit een beetje letterlijk en dacht ik bij mezelf: ik kan al dit eten net zo goed weggeven aan mensen die het zwaar hebben. Naast dat ik goed, gezond en lekker kan koken, vind ik het ook leuk en ben ik iemand die graag mijn medemens helpt. Zo ben ik op het idee gekomen om een initiatief te starten waarmee ik gratis warme maaltijden bereid voor mensen in Rotterdam die het financieel wat zwaarder hebben.

Ik ben altijd al heel erg betrokken geweest bij Rotterdam. Ik ben hier geboren en getogen en hou van deze stad. Als ik bijvoorbeeld bij de supermarkt een dakloze zie staan, dan zeg ik altijd: 'Loop maar mee naar binnen, dan doe ik wat boodschappen voor je.' Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om de mensen om me heen te helpen. Of dat nou bekenden of onbekenden zijn. Dat doe ik ook een beetje vanuit mijn geloof. Ik ben namelijk christelijk en ik zie het als Gods werk wanneer je anderen helpt. Echter heeft het niet alleen met m'n geloof te maken, maar ook met de overtuiging dat je mensen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Als ik bijvoorbeeld geen geld zou hebben, zou ik het ook fijn vinden als iemand wat voor mij kocht. Uiteindelijk gaat het niet om hoeveel succes je hebt, wat voor auto je rijdt of hoeveel geld je maakt. Het gaat erom wat je voor je medemens doet en dat je elkaar lief hebt.

Als je kijkt naar wat er nu allemaal gaande is in de wereld hoop ik met dit initiatief mensen te kunnen inspireren en een beetje liefde te kunnen verspreiden. Ik hoop dat ik de stress en nood een beetje weg kan nemen, en Rotterdammers elkaar kan laten helpen. Ik weet namelijk zelf hoe het is om heel erg op je geld te moeten letten en er niet altijd zeker van te zijn of je genoeg hebt om eten te kunnen kopen. Met dit goede doel hoop ik die mensen in nood juist te helpen.

Als mensen een gratis maaltijd willen bestellen, kunnen ze mij simpelweg benaderen via Instagram op. Daarnaast kunnen ze op mijn website terecht waar duidelijk staat aangegeven hoe je een bestelling kunt plaatsen. Ik kook iedere week op maandag, woensdag en vrijdag een nieuw gerecht en in totaal zijn het 24 maaltijden per dag. Als een gezin bijvoorbeeld bestaat uit een alleenstaande ouder met drie kinderen, kan dat gezin helemaal gratis vier maaltijden komen afhalen. Afhankelijk van waar ze wonen kan het gerecht zelfs bezorgd worden.

Uiteraard kunnen anderen ook een bijdrage leveren aan dit initiatief. Zo kunnen mensen een bedrag naar wens doneren via de website. Dat kan een eenmalige of een maandelijkse donatie zijn. Daar kan ik dan de boodschappen van doen die ik nodig heb om zoveel maaltijden te maken. Ik heb donaties hard nodig om het allemaal te bekostigen. Ook kunnen mensen meehelpen met koken of boodschappen komen brengen. Voor nu is het denk ik vooral belangrijk dat mensen dit initiatief met elkaar delen en zoveel mogelijk verspreiden op social media en in hun eigen kringen, zodat men weet dat ze bij mij terecht kunnen voor gratis maaltijden.

Momenteel doe ik dit helemaal alleen, maar ik hoop natuurlijk dat mijn initiatief snel groter wordt en dat ik meer dan 24 maaltijden per dag kan gaan bereiden. Het zou leuk zijn als ik in de toekomst mensen in dienst kan nemen en misschien zelfs een zaak kan beginnen waar mensen gratis maaltijden kunnen afhalen. Zo kunnen we echt een verandering brengen in de stad, of misschien zelfs in het land.

Maar het hoofddoel voor nu is liefde verspreiden en mensen met elkaar in contact te brengen, zodat we elkaar een beetje kunnen helpen en de stad Rotterdam stap voor stap beter en liefdevoller kunnen maken."

- Mack (24)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie