Close-up

Shemar (25): "Als je je kwetsbaar opstelt en uit je comfortzone stapt, vindt er groei plaats"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Shemar (25): "Als je je kwetsbaar opstelt en uit je comfortzone stapt, vindt er groei plaats"

"Ik krijg er energie van om anderen te motiveren, inspireren en met elkaar te verbinden. Dat doe ik onder andere als leerkracht in het basisonderwijs. Mijn eigen schooltijd verliep niet vlekkeloos, door omstandigheden ben ik meerdere keren blijven zitten. Ik ging van het gymnasium naar havo. Op school zeiden ze dat ik niet in het vwo-profiel paste. Ze dachten in hokjes en daar ben ik geen voorstander van.

Tijdens een stage bij een organisatie die naschoolse activiteiten en huiswerkbegeleiding gaf, ontdekte ik mijn passie voor het werken met leerlingen. Ik vond het leuk om met hen te werken en hen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Ik besloot mijn eigen bedrijf op te zetten in huiswerkbegeleiding en bijles, genaamd Academy of Potential.

Wat ik zo geweldig vind aan mijn werk, is niet alleen het delen van kennis, maar vooral het motiveren van mensen om het beste uit zichzelf te halen. Dat is mijn passie en wat mij oprecht gelukkig maakt. Samen met Tanisha Groenendijk ben ik gestart met On Luck, een platform waarmee we inspirerende bijeenkomsten over persoonlijke ontwikkeling organiseren.

Mijn ultieme doel is het creëren van een community waar gelijkgestemden samenkomen om te groeien en waar iedereen zichzelf kan zijn. Het gaat er niet om wat je nastreeft, maar dat je het beste uit jezelf haalt en jezelf kunt zijn. Daar word ik blij van.

Vaak vinden mensen het moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen, maar juist wanneer je uit je comfortzone stapt, kun je grote stappen zetten. Groei vindt plaats wanneer je jezelf durft uit te dagen."

- Shemar (25)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie