Close-up

Christine (20): "Wees niet bang om je natuurlijke krullen te dragen"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Christine (20): "Wees niet bang om je natuurlijke krullen te dragen"

"M'n collega Safia en ik hebben beiden een verleden met het relaxen en stijlen van ons haar en er alles aan doen om je krullen te temmen. Ik ging het altijd zelf stiekem relaxen in de badkamer. Dat zag er niet uit, maar ik dacht dat het nice was. Toen ik 13 jaar oud was, zag ik op YouTube een curly hair-routine. Toen dacht ik: wauw, wat mooi die krullen. Dat was een omslagmoment. Ik wilde ontdekken in hoeverre mijn krullen ook mooi kunnen zijn.

Ik herinner me nog goed dat ik een keer op straat liep met los haar - ik schaamde me heel erg - en m'n tante tegen me zei: 'Weet je waarom jouw haar zo speciaal is? Niemand kan zelf zulke kleine krulletjes creëeren'. Toen dacht ik: wauw, mijn haar is zeldzaam en begon ik er de schoonheid van in te zien. Het hielp ook dat er steeds meer ideaalbeelden te zien zijn van mensen met krullen. Toen ik jong was, had iedereen in films weaves of gestijld haar. Op ons natuurlijke haar werd neergekeken.

Safia en ik leerden elkaar kennen bij een krullenkapper. We hadden gelijk een goede klik. Toen we daar al een tijdje gestopt waren, was ik op zoek naar een eigen ruimte. Zij zag dat en stelde voor om samen verdergaan. We wisten dat we dezelfde artistieke visie deelden en besloten al snel te kijken wat we nodig hadden om samen iets neer te zetten. We gingen op zoek naar stoelen en alles viel op z'n plek. Zij heeft veel theoretische kennis over krullen en ik voel me meer een 'hustler'. Alles waarvan ik denk: dat is een goede onderneming, daar doe ik aan mee. Dat is een goede combinatie, we vullen elkaar goed aan.

De naam 'In The (C)hair' vonden we gelijk tof. Het betekent zoveel. Zo maakt alles wat er gebeurt in de stoel uit, ook de gesprekken die daar plaatsvinden. En de C staat dan ook weer voor curly hair. We doen eigenlijk meer aan community building dan alleen maar knippen. Het is meer dan alleen een haarsalon. Zo we willen er bijvoorbeeld ook een podcast bij gaan doen. Daarnaast zorgen we ervoor dat je op ons Instagramaccount ziet dat er veel verschillende mensen zijn met verschillende soorten krullen. Iedereen moet een voorbeeld kunnen zien waarmee ze kunnen matchen. Elk type krul moet gewaardeerd worden.

We zien onszelf niet alleen als kappers. Mensen voelen zich vrijer om bepaalde dingen te uiten in de stoel en daar houden we van. Als we merken dat iemand iets wil vertellen, gaan we daar op in. Het helpt zeker dat we eerst onze eigen zoektocht hebben doorgemaakt. Mensen zeggen ook vaak: 'Het is fijn dat je ook krullen hebt, dan weet ik dat je me gaat begrijpen.' We zien mensen echt groeien tijdens het proces van hun haar. Het is mooi om te zien dat wanneer het steeds beter gaat met iemand op mentaal gebied, het ook beter gaat met zijn of haar krullen. Hoe mensen zich voelen over zichzelf en in welke levensfase ze zijn, zie je terug in hun haar.

Het gaat ons niet om de perfecte krullen hebben, maar om gezonde krullen hebben. Gezondheid en verzorging staan voorop. Je kan ook alleen langskomen voor een gesprek over je haar. KIanten vinden vooral de vibe bij ons nice. Hoe ze zich bij ons voelen en dat ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Het een-op-een contact en de authenticiteit vinden we dan ook belangrijker dat meer mensen aannemen om meer omzet te kunnen maken.

Ons motto is: wees niet bang om je haar gewoon te laten zijn zoals het is, zodat jij ook kan zijn wie je bent. We rocken onze krullen, maar tegelijkertijd gaan we niemand anders forceren om zijn of haar krullen los te dragen. Wat belangrijk is, is dat de basis goed is. Dat je je krullen niet verbergt omdat je ze niet mooi vindt, maar alleen omdat je soms een andere stijl wilt rocken."

- Christine (20)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie