Close-up

Chanel (23): "Je moet jezelf blijven ontdekken, de mogelijkheden zijn oneindig"

foto: Lotte Schriek
  1. Newschevron right
  2. Chanel (23): "Je moet jezelf blijven ontdekken, de mogelijkheden zijn oneindig"

"Dans heeft een grote rol gespeeld in de ontdekkingstocht van wie ik ben. Ik ben begonnen toen ik 5 jaar was. Het begon vanuit een plek van genot en plezier, maar zonder dat ik het doorhad werd het al snel iets serieus. Ik was zo toegewijd dat ik niet meer naar verjaardagsfeestjes ging, omdat ik op die dag per se naar dansles wilde.

Het dansen heeft me heel veel moois gebracht, zoals discipline en zelfontwikkeling. Je blijft groeien en niet alleen in dans. Als je artiest wil zijn dan moet je ook persoonlijk blijven groeien, want uiteindelijk is wat jij creëert ook een reflectie van jezelf die je deelt met de wereld.

Mijn haar heeft ook een rol gespeeld in mijn zelfontwikkeling. Sinds mijn tiende stijlde ik mijn haar. Een paar jaar geleden was ik benieuwd wat er eigenlijk onder mijn gestijlde haar schuilde. Ik voelde dat mijn kapsel niet meer paste bij wie ik op dat moment was. Toen ben ik in transitie gegaan.

Het wegscheren van mijn haar voelde als een nieuw begin. Ik werd wakker geschud en mijn zintuigen stonden op scherp. Toen ik van kapsel veranderde voelde het alsof ik een stapje dichterbij was met accepteren wie ik ben.

Het is belangrijk dat je blijft ontdekken wat voor verschillende kleuren je hebt en wat je allemaal kan. Zo waardeer je je eigen kracht en sta je sterker in het leven. Je mogelijkheden zijn oneindig. Als je je hele leven een vast patroon volgt, word je daar misschien niet gelukkig van.

Zeker in deze coronaperiode is het belangrijk om jezelf uit te blijven dagen. Voor mij is dans nu superbelangrijk. Het is een lichtpuntje. Dansen is voor mij ademen. Het is iets waar ik me op kan focussen. Het is een deel van mij. Ondanks corona staan er kleine projecten op de planning. Daar ben ik blij mee. Ik wil blijven ontdekken wat ik zelf nodig heb, blijven groeien en eigenlijk vooral blijven creëren."

- Chanel (23)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Sharing all my colours with you

Chanel deelde haar verhaal onlangs ook in de korte film Sharing all my colours with you.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie