Close-up

Junior (27): "Mensen van over de hele wereld kopen mijn eigen ontworpen tapijten"

foto: @juniorprempeh
  1. Newschevron right
  2. Junior (27): "Mensen van over de hele wereld kopen mijn eigen ontworpen tapijten"

"Ik verloor aan het begin van de coronatijd mijn baan. Tussen het solliciteren door moet je jezelf toch bezighouden en zo kwam ik tijdens het scrollen op Instagram allemaal toffe tapijten tegen. Toen dacht ik: hmm, dit kan ik denk ik ook wel en misschien wel beter. Ik besloot onderzoek te doen naar hoe je met zoiets moet starten. Je moet namelijk heel veel wol kopen en ook gaan lijmen, knippen en zagen. Dat heb ik allemaal zelf geleerd door tutorials te kijken op YouTube. In Amerika is deze trend al wat langer gaande, dus best veel mensen hadden er al video's over gemaakt. In Nederland had ik nog niemand gezien die dit deed.

Het was in het begin een heel gedoe, maar na heel veel tijd was het me gelukt. Toen ik m'n eerste drie tapijten had gepost, vroegen mensen me meteen hoe ik het had gedaan. Die ontwerpen waren van Kid Cudi, van wie ik erg fan ben en wie ik zelfs een keer heb ontmoet. Ik kan heel erg relaten aan z'n muziek en vind hem een fijne gast.

Ik heb inmiddels al designs gemaakt voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Australië. Ik hoef nu eigenlijk geen reclame meer te maken. Ik weet dat wanneer ik weer ga posten op Instagram, ik heel veel aanvragen krijg. Mensen kunnen alles insturen. Als je bijvoorbeeld een Pokémon heel leuk vindt, kan ik die maken. Ik kan er echt m'n creatieve vrijheid in kwijt, dat vind ik het leukst. Ik kan samen met klanten hun idee tot leven brengen. Wat nu ook veel gebeurt, is dat mensen zichzelf als bit character, een soort cartoon, op een tapijt willen. Zo heb ik laatste voor Henkie T een tapijt van hem in die stijl gemaakt met aan de ene kant een gouden plaat en aan de andere kant het logo van z'n label.

In 2022 wil ik mezelf nog meer gaan neerzetten als brand en m'n website opnieuw inrichten. Nu is het echt nog on the side. Ik ben ernaast ook bezig met graphic design en posters maken, ik wil altijd heel veel. Maar als ik er harder aan ga werken, kan ik van mijn tapijten leven. Dat wil ik dan ook in het nieuwe jaar gaan realiseren.

Kid Cudi weet denk ik niet van m'n tapijten af, al heb ik hem wel al heel vaak getagd en mensen gevraagd me daarmee te helpen. Ik heb 'm ook dm's gestuurd, maar helaas. Ik hoop dat 'ie het ooit ziet. Wie weet kom ik 'm weer eens tegen en kan ik zeggen: 'Ik heb een tapijt van je gemaakt, laat me er eentje opsturen'."

- Junior (27)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie