Close-up

Soraya (21): "Ik zie in alles een canvas"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Soraya (21): "Ik zie in alles een canvas"

"Al vanaf kleins af aan ben ik bezig met het tekenen van manga. Niet veel mensen waren daarvan op de hoogte. Omdat toen nog maar weinig mensen bekend waren met anime en manga, was ik bang dat ze het nerdy zouden vinden.

De meeste kinderen hier zijn opgegroeid met westerse tekenfilms, zoals Kim Possible. Bij mij zijn dat meer Japanse tekenfilms. Ik ben daar door mijn neven en nichten bekend mee geraakt. Zij komen uit Frankrijk en daar is anime veel populairder.

De manier waarop anime's worden gemaakt, is zo mooi. Je ziet echt dat het met de hand is gemaakt en dan is verfilmd. Het is gewoon kunst. Ook vind ik het leuk dat het verhaal vaak zo is gemaakt dat het ook voor volwassenen nog interessant is. Mijn favorieten zijn Dragonball, Naruto en Deathnote.

In december zag ik een filmpje op YouTube waarop iemand op schoenen tekende. Ik wist meteen dat ik dat ook wilde doen. Ik ben direct naar de winkel gerend voor een paar schoenen en begonnen met tekenen. Het was helemaal niet mijn intentie om er mijn werk van te maken, maar mijn eerste creatie ging gelijk viral.

De schoenen zijn voor mij echt als kleine kunstwerkjes. De meeste creaties maak ik maar een keer. Mijn doelen zijn uiteindelijk om naamsbekendheid op te bouwen en dat steeds meer mensen mijn werk zien. Ik wil bij mensen de nostalgie weer naar boven brengen.

Hiervoor veranderde ik vaak van baan, omdat ik snel ergens op uitgekeken was. Nu doe ik eindelijk wat ik leuk vind. Of ik nu een Spiderman op schoenen teken of een Batman op een muur, ik zie in alles een canvas. En het belangrijkste is dat ik niet alleen mezelf, maar ook anderen daarmee blij kan maken."

- Soraya (21)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie