FunX Den Haag

Opnieuw brand in twee zendmasten: dit keer in Den Haag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw brand in twee zendmasten: dit keer in Den Haag

In Den Haag is vannacht bij twee zendmasten brand uitgebroken. De branden zijn inmiddels allebei geblust. Hoe het vuur is ontstaan is nog onduidelijk.

Masten

De eerste brand werd rond 01.30 uur vannacht gemeld. Het ging om een c2000-zendmast die bestemd is voor communicatie van de hulp- en veiligeidsdiensten bij de Uithof. Volgens de brandweer, die de brand snel wist te blussen, is de schade beperkt.

Een halfuur later werd er opnieuw een brand gemeld. Dit keer bij een mast - vermoedelijk een 5G-zendmast - van een particulier bedrijf bij het Westduinpark. Bij deze mast is de schade groter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangestoken

De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken. Al wekenlang worden er door heel Nederland zendmasten in de brand gestoken door anti-5G-activisten die denken dat de straling gevaarlijk is.

5G-netwerk

VodafoneZiggo rolde vorige week, ondanks de protesten, het 5G-netwerk gedeeltelijk uit in Nederland. De provider noemde "desinformatie over 5G en sabotage van zendmasten" geen reden om te wachten met het lanceren van het netwerk. Het telecombedrijf verwacht deze zomer een landelijke 5G-dekking te realiseren.

Ster advertentie
Ster advertentie