Films, Series & TV

Zondag met Lubach maakt complottheorie-video met feiten over 5G en corona

foto: YouTube: vpro zondag met lubach
  1. Newschevron right
  2. Zondag met Lubach maakt complottheorie-video met feiten over 5G en corona

Arjen Lubach sloot het seizoen van Zondag met Lubach af met een onderwerp dat veel Nederlanders bezighoudt: het verband tussen 5G en het coronavirus. Ook al zijn er meerdere onderzoeken gedaan waarin werd bewezen dat er geen link is tussen de twee, toch zijn er mensen die zich aan de complottheorie vasthouden. In de aflevering laat Lubach onder andere met een complottheorie-filmpje zien dat een verband écht uitgesloten is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen link

Lubach valt meteen met de deur in huis: "Er is geen link tussen 5G en corona." De reden dat hij dit zo stellig zegt, is omdat er geen enkele aanwijzing op medisch, natuurkundig of biologisch gebied is gevonden dat de twee factoren ook maar iets met elkaar te maken hebben. Dat is vastgesteld na "krankzinnig veel onderzoek", aldus Lubach.

Zendmasten in de fik

"Nu kun je denken, prima we zijn klaar, maar dat steeds meer mensen toch geloven in een link tussen 5G en corona heeft wel concrete gevolgen," zegt Lubach. Het gevolg is namelijk dat mensen zogenaamde 5G-masten in de fik zetten. Inmiddels zijn het er al zeventien door heel Nederland. De zendmasten die in brand worden gestoken, zijn helemaal geen 5G masten: "Die bestaan nog bijna niet, dit waren gewone 2G-, 3G- en 4G masten."

Levens op het spel

Met het kapotmaken van die masten, kan je mensenlevens kapot maken. "Als die zendmasten uitvallen, gaan er echt ongelukken gebeuren," zegt Ferd Grappenhaus, de minister van Justitie en Veiligheid. "De masten zijn vitaal voor de systemen van de politie- brandweer- en ambulancediensten. Als je dit gaat saboteren speel je met levens."

Komt niet binnen

"Er is geen enkele aanwijzing dat 5G-straling schadelijk is en het heeft al helemaal niks met het coronavirus te maken, want dat is - het woord zegt het al - een virus." Volgens Lubach komt het alleen - ‘net als 5G straling’ - niet binnen bij de mensen. Omdat 5G-activisten informatie alleen lijken te geloven als het in een complottheorie-video wordt verteld, maakte Lubach er ook een.

Complotvideo

In de video worden, geheel in complot stijl, dingen gezegd zoals "Corona en 5G heeft niets met elkaar te maken, maar de wereldwijde elite wil dit voor ons verborgen houden. Zij proberen het volk dom te houden zodat iedereen als makke schapen, braaf zendmasten in brand gaat steken."

Ster advertentie
Ster advertentie