FunX Den Haag

'Man die bij Haags tramongeluk om het leven kwam, viel jongens lastig'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Man die bij Haags tramongeluk om het leven kwam, viel jongens lastig'

Het groepje van drie tieners dat betrokken zou zijn geweest bij het Haagse tramongeluk waarbij een 39-jarige Poolse man om het leven kwam, werd lastiggevallen door de man. Dat zegt de advocaat van de 18-jarige jongen die deel uitmaakte van de groep tegen RTL Nieuws.

Uit balans geraakt

Uit dashcambeelden zou blijken dat een van de verdachten de man probeerde af te weren of zijn hand wegsloeg. "Ik zie geen duw. Mijn cliënt staat op een paar meter afstand van het handgemeen. De man valt de jongen lastig, en ze lopen weg. Dat is allemaal te zien", aldus advocaat Hugo Bakker. Volgens zijn cliënt rook de man naar alcohol en zou hij een van de 15-jarige verdachten hebben uitgescholden. Bij het afweren zou de man uit balans zijn geraakt en op het spoor terechtgekomen zijn.

Verdachte in voorarrest

De 15-jarige verdachte die ervan verdacht wordt de man te hebben geduwd zit nog altijd in voorarrest. Een andere 15-jarige en de 18-jarige zijn inmiddels vrijgelaten en worden niet meer verdacht van het veroorzaken van een dodelijk incident. Wel worden ze nog verdacht van het verlaten van een hulpbehoevende.

Onderzoek loopt nog

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) kwam naar voren dat de 39-jarige Pool de jongens inderdaad meermaals opzocht. Ook stelt het OM dat de 15-jarige verdachte zich bewust moest zijn geweest van de naderende tram. Tegenover RTL Nieuws laat een woordvoerder van justitie weten dat het onderzoek nog loopt en dat de camerabeelden worden bekeken.

Ster advertentie
Ster advertentie