FunX Den Haag

Haagse docent wordt ontslagen nadat hij student 'terrorist' noemt

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Haagse docent wordt ontslagen nadat hij student 'terrorist' noemt

In Den Haag is een docent van ROC Mondriaan ontslagen, omdat hij één van zijn studenten een terrorist noemde. Dit gebeurde afgelopen december, maar de Haagse rechtbank heeft nu besloten dat ontslag een gepaste straf is.

kappersexamen

Het incident vond plaats tijdens een les op de School voor Uiterlijke Verzorging van het ROC Mondriaan. De docent raakte gefrustreerd doordat één van zijn studenten geen kappersbenodigdheden bij zich had tijdens het examen. Na afloop zou hij de docentenkamer zijn ingelopen en tegen zijn collega's over de student hebben geklaagd. Volgens getuigen zou hij de student een 'terrorist' hebben genoemd en toen een collega hem erop aansprak, zei hij: "Jij moet je er niet mee bemoeien, jij bent ook een terrorist, dit is mijn land." Vervolgens werd er een klacht ingediend en werd de docent na onderzoek geschorst.

eerdere beschuldigingen

Volgens het ROC Mondriaan werd de man in 2012 en 2014 ook al beschuldigd van 'onacceptabel taalgebruik'. De school forceerde hem toen om een cursus te volgen en waarschuwde hem dat herhaling zou leiden tot ontslag. De instelling beschouwt de uitspraken dan ook als volstrekt onacceptabel.

ontkennen

In de rechtbank ontkende de 58-jarige docent alle beschuldigingen. Volgens hem had hij het juist over 'leerlingen die de opleiding terroriseren'. De kantonrechter vond zijn excuus echter ongeloofwaardig en gaf de school groen licht voor het ontslag.

Ster advertentie
Ster advertentie