Sport

Ontslagen Mourinho ontvangt bizar bedrag van Manchester United

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ontslagen Mourinho ontvangt bizar bedrag van Manchester United

Manchester United heeft hoofdtrainer José Mourinho dinsdagochtend ontslagen. Na een lange reeks met wisselvallige resultaten kreeg The Special One van de vice-directeur te horen dat zijn contract per direct werd beëindigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PRIJZENKAST

José Mourinho won in zijn eerste seizoen maar liefst drie prijzen in Engeland: de League Cup, Community Shield en de Europa League waarin zijn team Ajax versloeg. Vorig jaar stond de club volledig droog. Dit jaar zou het ook moeilijk worden in de competitie voor de recordkampioen, want Manchester United staat zesde in de Premier League. Het gat met de nummer vijf bedraagt acht punten.

MILJOENEN

Het was eigenlijk een kwestie van tijd voordat José Mourinho ontslagen zou worden en gezien de hoogte van de ontslagpremie snappen we dat daar goed over nagedacht is. Volgens The Daily Record moet Manchester United de Portugees een bizar bedrag van 24 miljoen pond (26,7 miljoen euro) betalen. Als hij de zomer van 2019 had gehaald als trainer, dan had Manchester United nog flinke korting kunnen krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie