FunX Den Haag

Haagse strandtenten woedend over verplichte sluiting tot 2 juni

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Haagse strandtenten woedend over verplichte sluiting tot 2 juni

Strandtenteigenaren in Den Haag hadden de wens uitgesproken om eerder open te kunnen, maar dat gaat helaas niet gebeuren. Het gemeentebestuur heeft besloten dat de tenten in elk geval tot 2 juni moeten dichtblijven. Er komen geen uitzonderingen, werd vandaag bekendgemaakt.

Strandtenten moeten dichtblijven

De exploitanten hadden dit weekend aangegeven dat ze vanaf woensdag weer gedeeltelijk open wilden gaan. Ze zouden hiervoor gebruikmaken van afhaalconsumpties en de verhuur van strandbedjes. Daarnaast wilden ze hun wc's ook weer openen. Helaas mag dat niet, stelt de gemeente. "Het opstellen, verstrekken of verhuren van strandmeubilair" is niet toegestaan, en "het openstellen van gemeenschappelijk sanitair" ook niet, vanwege "onaanvaardbare gezondheidsrisico's". Alleen als het kabinet nieuwe versoepelingen aankondigt, zou dit eventueel mogelijk zijn, maar dat is nu niet het geval.

Woeste reacties

De reacties op de beslissing liegen er niet om: strandtenteigenaren zijn verbijsterd door de beslissing. De voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten in Scheveningen is woedend. "Ik snap er niets meer van. Ik ben van mijn stoel gevallen toen ik het las", vertelt hij aan ANP. "Mensen mogen wel naar winkels en bouwmarkten. Maar hier is geen echt gevaar voor besmetting. We hebben een zee aan ruimte. We kunnen de strandbedjes ook op drie meter afstand zetten."

Beslissing negeren

De leden van de verenigingen denken er zelfs over om de beslissing te negeren. "De groepsapp ontploft momenteel. Ik probeer alle kikkers in de kruiwagen te houden, maar ik weet niet of dat lukt. Ik zie quotes voorbijkomen van mensen die zeggen dat ze woensdag toch opengaan," vertelt de voorzitter aan de NOS.

Ster advertentie
Ster advertentie