Up 2 Date

Demonstranten protesteren in Den Haag tegen coronamaatregelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Demonstranten protesteren in Den Haag tegen coronamaatregelen

Tijdens een anti-lockdownprotest op het Plein in Den Haag hebben zich dinsdagmiddag zo'n honderd tot tweehonderd mensen verzameld om te protesteren tegen de coronamaatregelen, social distancing en 5G.

Door hashtags zoals #stopdelockdown gingen er al berichten rond op sociale media waarin werd opgeroepen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Ook werd er een Facebookevenement georganiseerd, maar het is niet duidelijk wie achter de protestactie zit. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag vertelt aan Nu.nl: "Naar aanleiding daarvan hebben wij afgelopen weekend geprobeerd contact te leggen met deze organisaties, maar dat heeft niets opgeleverd."

Geen 1,5 meter afstand

Volgens de organisatoren was de demonstratie tegen de zogeheten intelligente lockdown, maar er zouden ook anti-5G-activisten aanwezig zijn. Ondanks dat de organisatoren de demonstranten opriepen om 1,5 afstand te houden en de maatregelen na te leven, deden velen dat niet. Daar staat normaal een boete van 390 euro voor, maar die werden niet uitgedeeld door de politie. Ook is er niemand gearresteerd. De demonstratie viel vanzelf weer uiteen en de politie speelde voornamelijk een begeleidende rol om de mensen van het Plein te leiden.

Onrechtmatige samenkomst

Aangezien de demonstratie niet was aangekondigd, gaat het volgens de gemeente Den Haag om een zogeheten onrechtmatige samenkomst. Een woordvoerster van de gemeente vertelt daarover: "De gemeente mag beperkingen opleggen aan zo’n demonstratie en dan in overleg met de organisatie afspraken maken. Maar dat overleg was niet mogelijk en daarom is dit een onrechtmatige samenkomst."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie