Up 2 Date

Rutte drukt moslims op het hart: 'Houd je ook tijdens ramadan aan voorschriften'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte drukt moslims op het hart: 'Houd je ook tijdens ramadan aan voorschriften'

Premier Rutte is vandaag op bezoek gegaan bij een moskee in Den Haag. De minister-president sprak daar met een imam en andere moslims over ramadan in tijden van corona.

Ramadan tijdens corona

Meer dan ooit is de ramadan een uitdaging voor moslims in Nederland. Door de coronacrisis kunnen zij niet samenkomen met familie of de moskee bezoeken. Daarom komen veel moslims met alternatieven om zo toch het beste ervan te maken. Initiatieven die Mark Rutte van harte toejuicht. Om de moslimgemeenschap een warm hart toe te dragen bezocht hij vandaag de Al Islam moskee. Tijdens zijn bezoek liet Rutte zich bijpraten over hoe de moskee omgaat met de coronamaatregelen. "Dat families en vrienden nu niet bij elkaar kunnen komen voor gebed en dagelijkse iftar is moeilijk", beaamt de VVD'er.

Moskeebezoek

Rutte hoopt dat alle moslims toch het beste ervan zullen maken. "Hoe moeilijk het ook is, houd je ook tijdens de ramadan aan de voorschriften. Alleen samen krijgen we corona onder controle”, laat hij weten. De premier snapt dat het lastig is om in dit soort tijden ramadan te vieren, maar hoopt toch dat moslims begrip hebben voor het Nederlandse coronabeleid. "Ik wens alle moslims in Nederland een goede en gezonde maand en vraag jullie om ook deze periode thuis door te brengen", eindigt hij optimistisch.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie