FunX

Hoe Yasmine en Adil zich voorbereiden op de ramadan in de coronacrisis

foto: Yasmine & Adil
  1. Newschevron right
  2. Hoe Yasmine en Adil zich voorbereiden op de ramadan in de coronacrisis

De ramadan gaat weer beginnen. Een belangrijke maand voor moslims. Een maand van bezinning, liefdadigheid en saamhorigheid. Door de coronamaatregelen gaat het er dit jaar toch anders uitzien dan normaal. Zo zijn de moskeeën dicht en kunnen er geen grote iftars gehouden worden. Adil (20) en Yasmine (22) vertelden in Start met Fernando hoe zij zich op deze maand voorbereiden.

Hoe Adil en Yasmine zich voorbereiden op de ramadan in de coronacrisis

Het doel blijft hetzelfde

Officieel zijn de dagen korter dan vorig jaar. Toch denkt Adil dat ze dit jaar extra lang zullen aanvoelen. "Normaal gesproken ga je gewoon naar school, sporten of werken. Nu voelen de dagen langer aan door de coronamaatregelen." Ook het samenkomen zal anders zijn dan normaal, maar dat houdt Adil niet tegen om in die positieve vibes te blijven. "Normaal ga je naar buiten en iets gezelligs doen of naar de moskee na de iftar. Dit jaar doe je dat meer thuis en breng je gewoon veel meer tijd met je gezin door." Ondanks dat de omstandigheden anders zullen zijn dit jaar, blijft het doel voor Adil hetzelfde. Hij wil graag extra aan zichzelf werken en stilstaan bij deze maand.

"Ik wil deze maand geduld opbouwen en wat rustiger worden. Je bent elf maanden lang druk bezig en nu kan je een hele maand gewoon je eigen ding doen en goede eigenschappen opbouwen."

Zelfreflectie

Ook voor de 22-jarige Yasmine verandert de gedachte achter deze speciale maand niet. Ze blijft dan ook positief. "Ik probeer er hetzelfde in te gaan als voorgaande jaren. Het is voor mij vaak een maand van zelfreflectie. Gewoon even een stapje terug en nadenken over mezelf als persoon. Ik kijk hoe ik in het leven sta en denk na over dingen die anders kunnen." In de ramadanmaand kiest het gezin van Yasmine ook ieder jaar een goed doel uit om geld aan te doneren. "Dat kan elk jaar iets anders zijn en daar geven wij geld aan. Dit jaar weer."

RAMADAN LATE NIGHT

Ook dit jaar komt FunX met Ramadan Late Night: dé radioshow waar je tijdens de Ramadan wakker voor wilt blijven! Of je nu wel óf niet aan het vasten bent, iedereen is welkom. Verwacht een show vol verhalen van luisteraars, maar ook recepten, tips en nog meer toffe items.

Ster advertentie
Ster advertentie