FunX Den Haag

Ophef om voorstel PVV Den Haag: ''Woningtekort komt door kansarme allochtonen''

  1. Newschevron right
  2. Ophef om voorstel PVV Den Haag: ''Woningtekort komt door kansarme allochtonen''

Voor de woningnood in Den Haag kunnen verschillende oorzaken worden genoemd, maar de PVV legt de schuld liever bij 'kansarme allochtonen'. Volgens de partij zijn 'kansarme allochtonen' de oorzaak van de woningnood in Den Haag. Deze groep zou volgens de PVV zorgen voor een enorme bevolkingsgroei en daarom diende de partij een voorstel in om deze groei tegen te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Racistisch

Dat mensen met een migratie-achtergrond als de oorzaak van de woningnood worden aangewezen zorgt voor veel ophef. Op de Instagrampagina politieke_jongeren wordt er vol ongeloof gereageerd op de motie en het feit dat de VVD instemt. ''Dit is dus straight fascistische en xenofobische shit waar de VVD mee instemt.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een comment op de post van politieke jongeren laat ook zien dat het voorstel niet als enige verkeerd valt, maar ook de woordkeuze: ''Naast deze belachelijke motie dacht ik dat we een tijdje geleden hadden afgesproken om het woord 'allochtoon' niet meer te gebruiken? smh dit is niet mijn gemeenteraad''

Geschokt

GroenLinks-politica meldt aan het AD dat zij geschokt is, vooral van de VVD. ''Ik vraag mij af hoeveel de VVD eigenlijk nog weet over Den Haag? 54 procent van de Haagse populatie en 70 procent van de jongeren hebben een migratieachtergrond. Hoe hebben deze mensen zich sinds gisteravond gevoeld?'' Ze noemt het dan ook 'openlijk racisme'.

NIET AANGENOMEN

De motie is niet aangenomen omdat er niet genoeg steun voor was. Groep de Mos, VVD en Partij voor de Toekomst steunden de motie van de PVV, maar de rest van de partijen stemden tegen.

Ster advertentie
Ster advertentie