FunX Den Haag

Sabra (29): oud-kampioen taekwondo, ex-militair, kickbokstrainer én trotse moslima

  1. Newschevron right
  2. Sabra (29): oud-kampioen taekwondo, ex-militair, kickbokstrainer én trotse moslima

Sabra Rahiembaks (29) geeft sinds een aantal weken kickbokslessen aan jonge meiden en vrouwen in de Haagse Schilderswijk. Maar voordat ze dit besloot te doen, heeft ze nogal een CV opgebouwd. Niet alleen werk- en sportgerelateerd, maar ook op het gebied van haar gezondheid.

gevaar voor nationale veiligheid?

Sabra is ooit wereldkampioen taekwondo geweest, heeft op hoger niveau gebokst en heeft gewerkt bij de Koninklijke Marechaussee. Maar de trotste moslima werd daar twee jaar geleden geschorst. Hoewel de marechaussee achter haar stond, beschouwde de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst haar keuze om de islam serieus te praktiseren, als een gevaar voor de nationale veiligheid.

"De groei van niet-praktiserend naar praktiserend vonden zij te snel gaan."

Go getter

Los van dat ze niet meer bij Defensie aan het werk kon, kreeg de jonge vrouw ook nog eens een spierziekte en een hernia tussen haar vierde en vijfde wervelkolom. Maar Sabra a.k.a. 'the army girl' is een echte go getter. Met ruim zeventien jaar aan ervaring in verschillende vechtsporten, haalt ze haar voldoening nu uit de lessen die ze geeft.

"Als een ander naar je toekomt en zegt vandaag heb ik echt lekker getraind, dat is voor mij genoeg. Dat is mijn voldoening. Hier doe ik het nu voor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie