Naar homepage
FunX Den Haag

Binnen een dag ruim 100.000 euro ingezameld voor restauratie afgebrande moskee

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Binnen een dag ruim 100.000 euro ingezameld voor restauratie afgebrande moskee

Afgelopen donderdag werd bekend dat er in een huizenblok in de Haagse Schilderswijk een grote brand woedde. Hierbij is ook de Al Fath-Moskee volledig in rook opgegaan. De voorzitter van de moskee liet het er niet bij zitten en startte kort daarna een inzamelingsactie om de moskee weer op te knappen. In minder dan een dag heeft de actie het streefbedrag ruim overschreden.

100.000 binnen 19 uur

Om de moskee te herstellen was een bedrag van 100.000 euro benodigd. 19 uur na het starten van de inzamelingsactie op GoFundMe, werd dit bedrag al bereikt. De voorzitter van de moskee spreekt zijn dankbaarheid uit voor alle donateurs. "Er wordt weleens gezegd dat je in moeilijke tijden de kracht van mensen leert kennen. Wij kunnen niets anders dan dit bevestigen", aldus de voorzitter. "Wij willen een ieder die een bijdrage heeft gegeven hartelijk danken. Moge Allah het van een ieder accepteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tijdelijke gebedsruimte

De brand ontstond in het huizenblok, maar sloeg daarna over naar de moskee. Volgens de brandweer kon dat zo snel gebeuren vanwege de dakconstructie van de woningen. De voorzitter van de moskee noemde de gebeurtenis een groot verlies. In een update op de GoFundMe-pagina gaf hij aan samen met de gemeente en woningcorporatie te gaan kijken of er een tijdelijke gebedsruimte beschikbaar gesteld kan worden en hoe de moskee zo snel mogelijk hersteld kan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie