Naar homepage
OMG

Belgisch model poseert naakt in Turkse moskee: 7 jaar cel geëist

foto: Unsplash | Mike Von
  1. Newschevron right
  2. Belgisch model poseert naakt in Turkse moskee: 7 jaar cel geëist

Naakt poseren in een moskee in Istanboel: goed of slecht idee? Het Belgische naaktmodel Marisa Papen hangt nu een celstraf van zeven jaar boven het hoofd in Turkije omdat zij twee jaar geleden uit de kleren ging in de Hagia Sofia Moskee.

Obsceen gedrag

In Turkse media is te lezen dat er een aanklacht tegen haar is ingediend bij de rechtbank, dat meldt ANP. Volgens de aanklacht zijn de foto's "een vernedering van de soevereine staat". Het voormalige Playboy-model wordt beschuldigd van "obsceniteit". Marisa liet zich fotograferen door Jesse Walker in de moskee waar ze zittend te zien is op een Turkse vlag.

Het arrestatiebevel tegen de Belgische werd in maart al uitgevaardigd door het Turkse Openbaar Ministerie. De aanklager eist een celstraf tussen de twee en zeven jaar.

Schreeuw om verandering

In een interview met de Belgische nieuwswebsite HLN, laat Papen weten dat de controversiële foto's een "schreeuw zijn om verandering". Ze wil iedereen aansporen om voor zichzelf te denken, los van politiek en religie. “Als ik me naakt laat fotograferen op plekken die als ‘heilig’ gezien worden, wil ik bewust op een knopje drukken bij mensen”, vertelde ze daarover in de rubriek NINA.

Eerder ging Marisa naakt op de foto voor de Klaagmuur in Jeruzalem. Voor een foto in de tempel van Karnak heeft ze al eens een nacht doorgebracht in een Egyptische cel.

Ster advertentie
Ster advertentie