FunX Den Haag

Nordin vindt zijn Haagse identiteit belangrijk: “Dat wil ik mijn kind ook meegeven”

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Nordin vindt zijn Haagse identiteit belangrijk: “Dat wil ik mijn kind ook meegeven”

In de Big Four-rubriek gaan we in gesprek met echte stadsmensen die ons een kijkje geven in wat het voor hen betekent om uit grote steden te komen. Als we het hebben over een plek met leuke stranden, politiek en veel gezelligheid, doelen we natuurlijk op Den Haag. Deze week spreken we met Nordin, die zijn perspectief deelt over waarom deze stad de leukste is van Nederland is en wat de Haagse identiteit voor hem betekent.

Quote

Den Haag is natuurlijk de prachtigste stad achter de duinen

foto: FunX

Mooiste herinneringen van de stad

Als er één Hagenees is die met trots over zijn stad praat, is het wel onze eigen DJ Nordin. Opgegroeid in Bezuidenhout koestert hij talloze mooie jeugdherinneringen. Als hij er echter één moet kiezen, beschouwt hij het voetballen met vrienden als het meest memorabel. "Ik was altijd te vinden op het voetbalveld tegenover mijn huis. Samen met vrienden konden we echt eindeloos voetballen. We klommen ook stiekem over het hek van V.U.C, een voetbalvereniging, waardoor we soms in de sloot belandden. Toch bleven we daar tot in de late uurtjes klooien." Of Nordin de beste voetballer was, is nog maar de vraag. "Ik was vaak de pineut met kontjeblauw."

Los van zijn mooie jeugdherinneringen denkt Nordin ook met veel plezier terug aan zijn optreden tijdens Bevrijdingsdag 2021. Hij won namelijk de achtste editie van het Talent Event, waardoor hij de kans kreeg om voor 8000 mensen op het Malieveld op te treden."Het was zo bizar, want ik dacht echt: dit is gewoon bijna mijn achtertuin. Vanuit mijn huis kon ik rechtstreeks naar het evenement lopen." Dat Nordin voor zo'n groot publiek in zijn eigen stad mocht optreden, maakte het extra speciaal. "Ik ben vaker op het Malieveld geweest om te feesten, te dansen, stiekem een jointje te roken, maar om dan duizenden mensen jouw naam te horen roepen en helemaal los te zien gaan, is echt het mooiste wat ik in de stad heb meegemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Glippen bij strandfeestjes

Met 25 jaar 'ervaring' in de stad weet Nordin natuurlijk goed wat Den Haag kenmerkt. Zo is Scheveningen volgens hem echt een hotspot voor feestjes en plezier. "Tijdens de warme dagen was ik altijd op het strand te vinden. Soms moest ik bij feestjes naar binnenglippen toen ik nog vijftien of zestien was. Op een dag betrapte mijn moeder me; ze belde boos op en eiste dat ik onmiddellijk naar huis kwam." Naarmate hij ouder werd, hoefde hij gelukkig niet meer sneaky te doen, maar ontstond er wel een ander probleem. "Je moest altijd met een chickie naar de club, anders kom je er niet in. Ik ben zo vaak geweigerd" ,vertelt hij lachend.

Lokale beroemdheden

Hoewel Nordin in Den Haag wellicht zelf gezien wordt als een beroemdheid, kent de stad natuurlijk veel meer mensen die veel voor de stad hebben betekend. Als Nordin een speciale lokale beroemdheid zou moeten noemen, dan is dat wel straatmuzikant Chuck Deely. Meer dan twintig jaar lang werd hij enorm geliefd in de stad door de muziek die hij speelde. Zo wordt hij na zijn dood in 2017 nog steeds herdacht. "Hij was altijd in de stad te vinden toen ik als kleine jongen met mijn moeder ging winkelen." Naast dat mensen Den Haag kunnen kennen van de bekende straatmuzikant, zijn er ook tradities waar de stad om bekend staat. Volgens Nordin is het vreugdevuur, dat elk jaar tijdens oud en nieuw wordt aangestoken, daar een voorbeeld van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We zijn authentiek"

Veel mensen zullen het er wellicht over eens zijn dat de bevolking in Den Haag unieke kenmerken heeft. En als we Nordin mogen geloven, is dat ook iets wat hij waardeert aan zijn stad. "Den Haag is natuurlijk de prachtigste stad achter de duinen, met de allerleukste en eerlijkste mensen. We zijn enorm eigenwijs en laten ons niet graag voorschrijven wat we moeten doen, maar zijn ook enorm behulpzaam." Hagenezen hechten ook veel waarde aan hun oorsprong, legt Nordin uit. "Je bent pas echt een Hagenees als je hier geboren en getogen bent; anders ben je een Hagenaar."

Onlangs is bekend gemaakt dat Nordin zijn eerste kind verwacht met Channah Koerten. Momenteel verblijft Nordin daarom tijdelijk in Amsterdam, maar hij kijkt ernaar uit om weer terug te gaan naar Den Haag. "Wat ik mijn kind wil meegeven over de Haagse identiteit is dat onze eigenwijsheid soms tot problemen kan leiden, maar ons tegelijkertijd authentiek maakt. Men kan van alles over ons zeggen, maar er is geen volk dat op ons lijkt."

Big Four-rubriek

De komende weken zal FunX voor de Big Four - rubriek jongvolwassenen uit Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam aan het woord laten. Zo zullen vier trotse stadsbewoners vertellen wat het voor hen betekent om uit hun respectievelijke stad te komen. Onlangs spraken we Isabelle die ons meer vertelde over haar liefde voor Utrecht.

Ster advertentie
Ster advertentie