DiXte 1000

Esko spit exclusieve bars: "Ik voel me beter dan ooit"

foto: FunX: Nikki van Toornfoto: FunX: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Esko spit exclusieve bars: "Ik voel me beter dan ooit"

Het is twee jaar geleden dat Esko voor het laatst in de FunX-studio was, maar de producer en rapper is terug! Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, maar is inmiddels weer lekker bezig met muziek maken. Zo dropte hij dit jaar de single Jongen van de bodem en er komt ook snel een nieuw album aan. "Het gaat nu echt goed man", vertelt Esko in de DiXte 1000 Avondshow.

Beter dan ooit

"Ik voel me beter dan ooit", zegt Esko, die de afgelopen jaren kampte met een burn-out. "Ik doe gewoon lekker wat ik wil en waar ik zin in heb." De artiest en labeleigenaar ervaart nu minder stress. "Ik weet precies wat goed voor me is en wat niet."

Hoewel het natuurlijk een zware tijd was, ziet Esko zijn burn-out toch als een soort cadeau. "Het was goed, ik heb een soort resetknop gekregen." Hij let nu goed op zijn grenzen en volgt zijn gevoel.

Dat is ook precies de reden waarom hij zich nu even focust op het rappen. Hij werkt hard aan zijn nieuwe album, waarop hij zelf op de voorgrond treedt. "Ik doe wat ik wil en ik denk er niet bij na", zegt hij. "Ik vind het leuk nu om te rappen, zingen en schrijven, dus dan doe ik dat."

Trip down memory lane

Hoe goed kent Esko nog de lines van de oude tracks die hij ooit voor Josylvio produceerde? "Het is zo erg, bro", lacht Esko wanneer blijkt dat hij de tekst van Hey Meisje is vergeten. "Het is mijn grootste hit en ik ken het niet meer. Hoe erg is dit?"

Challenge

Fernando had ook nog een andere leuke challenge voor hem. Kan hij nog een beetje spitten? Esko laat het horen op één van Fernando's meest favoriete beats van Black Rob.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie