DiXte 1000

Ronnie Flex: "Ik heb het plezier in muziek maken teruggevonden"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex: "Ik heb het plezier in muziek maken teruggevonden"

Ronnie Flex staat maar liefst 21 keer (!) in de DiXte 1000-lijst. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan de DiXte 1000 Avondshow met Fernando. In de studio vertelde de artiest over de liefde voor zijn dochtertje Nori, het plezier in muziek maken terugvinden en zijn bewondering voor Drake. En natuurlijk werd hij even getest door Fernando op de kennis van zijn eigen lines...

Quote

Als je veel bezig bent met doelen behalen, wordt muziek werk. Dan ga je het inplannen en schematisch te werk. Dat haalde het plezier weg.

Nori op één

Natuurlijk is Ronnie hartstikke blij met zijn muzikale successen, maar er is toch echt één ding in zijn leven dat hem nog gelukkiger maakt: zijn dochtertje Nori. "Het is allemaal heel leuk, maar niks is te vergelijken met een dag met m'n dochter", vertelt hij Fernando. "Dat ze dan zegt: 'papa, zal ik een broodje voor je maken?' Daar kan geen optreden of prijs tegenop. Zij is echt m'n leven."

Plezier teruggevonden

Het is een tijdje stil geweest op muzikaal gebied, maar Ronnie heeft zijn draai weer helemaal teruggevonden. "Als je veel bezig bent met doelen behalen, wordt muziek werk. Dan ga je het inplannen en schematisch te werk. Dat haalde het plezier weg."

Ronnie geeft aan een tijdje gevangen te zijn geweest in zijn eigen succes. "Ik heb lang geen album uitgebracht. Al die tijd ben ik op zoek geweest naar het plezier in muziek maken en m'n flavour vinden. En die heb ik nu weer gevonden!", vertelt hij vrolijk. "Nu probeer ik het plezier erin te houden. Niet genre- of hitgebonden denken, maar gewoon maken het zelf cool vinden. Gewoon als vanouds: lekker luchtig, niet denken, maar gewoon doen."

Fans hoeven dan ook niet meer lang te wachten op meer nieuwe muziek van Ronnie: "Hopelijk komt m'n album deze zomer of erna, maar ik heb heel veel muziek klaar, dus het komt eraan.'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drake

In de DiXte 1000 staan enorm veel grote namen, maar Drake is toch wel een van Ronnie's absolute favoriete artiesten. "Omdat hij zo consistent is", legt hij uit. "Ik keek vroeger al naar 'Degrassi', dus ik heb het gevoel dat ik hem al mijn hele leven ken, sinds ik 10 of 11 jaar was." Zijn muziek checkte Ronnie dan ook al voordat Drake internationaal doorbrak. "Om te zien dat hij van een lokale bekendheid naar de grootste artiest op aarde is gegaan, vind ik amazing."

Hoe goed kent Ronnie zijn oude lines?

Door alle hits die Ronnie de afgelopen jaren scoort, zou je bijna vergeten dat hij al jaren bezig is met muziek maken. Hoe goed kent hij zijn eigen tracks van back in the days nog? Fernando checkte het live in de studio en haalde zelfs tracks van zo'n dertien jaar geleden naar boven. "Dat was de eerste videoclip die ik ooit heb gemaakt! Met Jupiterboys, toen was ik 16."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van 29 mei t/m 4 juni is het weer tijd voor de lijst der lijsten: de DiXte 1000. Ben je benieuwd naar de lijst? De volledige chart kun je hier bekijken. Zoals je ziet, ontbreken er nog vijf tracks... Maandag worden de vijf populairste tracks bekendgemaakt en vanaf dat moment kan er weer gestemd worden! Wie weet eindigt jouw favoriete track wel op nummer één.

Alles over de DiXte 1000

Ster advertentie
Ster advertentie