Entertainment

Door Kanye West gedragen Nike Air Yeezy 1's voor 1,5 miljoen geveild

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Door Kanye West gedragen Nike Air Yeezy 1's voor 1,5 miljoen geveild

Door Kanye Wests lucratieve deal met Adidas en Gap zou je haast vergeten dat hij ooit een deal met Nike had. Net als de Yeezy-sneakers van Adidas waren de Nike Air Yeezy 1's ontzettend populaire schoenen. Dat blijkt nogmaals uit de veiling van een prototype van de sneakers. Veilinghuis Sotheby heeft de schoenen namelijk voor maar liefst 1,5 miljoen euro verkocht.

Gedragen door Kanye zelf

De geveilde sneakers werden tijdens de Grammy Awards in 2008 door Kanye West zelf gedragen. De sneakers waren op dat moment nog onbekend en het duurde nog ruim een jaar voordat Nike de sneakers officieel uitbracht. De samenwerking tussen Nike en Kanye West duurde tot 2013, waarna Kanye West overstapte naar Adidas, vanwege onenigheid met Nike.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veilingrecord verbroken

Het prototype van de Nike Air Yeezy 1's werd gekocht door gebruikers van de app Rares. Gebruikers van de app kunnen aandelen kopen in waardevolle sneakers en als deze doorverkocht worden delen ze mee in de winst. Met de verkoop van de sneakers is ook het vorige veilingrecord voor een paar sneakers verbroken. Het record stond namelijk op naam van basketballegende Michael Jordan. Vorig jaar werd een paar Air Jordan 1's dat hij droeg in een oefenwedstrijd in Italiƫ in 1985 geveild voor bijna 509.000 euro.

Ster advertentie
Ster advertentie