Entertainment

Kanye West heeft door nieuwe deal vermogen van meer dan 6 miljard

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West heeft door nieuwe deal vermogen van meer dan 6 miljard

Kanye West beleeft een turbulente tijd door onder andere een mislukte presidentscampagne en aankomende scheiding, maar financieel gezien is er helemaal niets aan de hand voor de rapper. Sterker nog, 'Ye gaat wat dat betreft harder dan ooit.

Money, money, money

De waarde van Kanye's kleding- en sneakerimperium Yeezy, waarmee de rapper een samenwerking heeft met Adidas en Gap, wordt momenteel geschat op 3,2 miljard tot 4,7 miljard dollar. Bloomberg meldt nu dat de waarde van de Gap-samenwerking, die naar verwachting deze zomer uitkomt, kan worden geschat op 970 miljoen dollar.

Daarnaast heeft de rapper ook 122 miljoen in contanten en aandelen, 110 miljoen aan winst door zijn muziek en 1,7 miljard aan andere activa, onder andere door zijn investering in het ondergoedmerk SKIMS van zijn aanstaande ex-vrouw Kim Kardashian.

Voorsprong op collega-rappers

Met deze mogelijk nieuwe nettowaarde van meer dan 6 miljard dollar zou de rapper het volgens Forbes financieel gezien beter doen "dan iedere andere zwarte man ooit in de Amerikaanse geschiedenis". Kanye heeft daarmee ook een grote voorsprong op collega-rappers als Jay-Z (1,4 miljard), Diddy (1 miljard), Dr. Dre (820 miljoen) en Eminem (230 miljoen).

Ster advertentie
Ster advertentie