Naar homepage
Games & gadgets

Kanye West had bijna een samenwerking met Nintendo

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West had bijna een samenwerking met Nintendo

Kanye West had bijna in samenwerking met Nintendo een eigen game uitgebracht. Dit maakte Reggie Fils-Aime, voormalig bestuursvoorzitter van Nintendo of America, bekend in de podcast Talking Games With Reggie & Harold.

Samenwerking

Kanye West zou jaren geleden de E3 hebben bezocht, een jaarlijkse vakbeurs voor de computerspelindustrie om de nieuwste ontwikkelingen te presenteren. Daar kwam hij in contact met de wereldberoemde videogameontwerper Shigeru Miyamoto. Hij is de ontwerper van onder meer Mario, Donkey Kong en The Legend of Zelda. Daarna kwam hij in contact met Fils-Aime en hebben ze de mogelijkheden besproken voor een samenwerking.

Niet goed genoeg

Uiteindelijk is er toch geen samenwerking gekomen, omdat Nintendo op dat moment veel lopende projecten had en daardoor de samenwerking moest weigeren. Het idee van Kanye was niet goed genoeg uitgewerkt. "We hadden zoveel verschillende projecten bij Nintendo, de mogelijkheid om iets met Kanye te doen was er gewoon niet. Op een beleefde manier heb ik de kans om met hem samen te werken afgewezen. Het enige dat we doen is streven naar de allerbeste inhoud." Fils-Aime noemde de meeting overigens wel interessant en vindt dat Kanye een echte creator is met een passie voor videogames.

Ster advertentie
Ster advertentie