Entertainment

Kim Kardashian vraagt officieel scheiding aan van Kanye West

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kim Kardashian vraagt officieel scheiding aan van Kanye West

Kim Kardashian heeft officieel een scheiding aangevraagd van Kanye West. Na vele geruchten lijkt het echtpaar er nu, na bijna zeven jaar huwelijk, echt een punt achter te zetten. Dat meldt TMZ.

Vriendschappelijk uit elkaar

Volgens bronnen van TMZ gaan de twee wel zeer vriendschappelijk en zonder ruzie uit elkaar. Kim wil graag gezamenlijke voogdij over hun vier kinderen, waar Kanye al mee akkoord is gegaan. Ook zouden zowel Kim als Kanye het huwelijkscontract willen respecteren en de onderhandelingen over de verdeling van eigendommen zouden al vergevorderd zijn.

Problemen

Halverwege 2020 begon de ellende voor Kimye. In juli begon Kanye met zijn presidentiële campagne, wat leidde tot een bizarre eerste campagnebijeenkomst waar hij in tranen uitbarstte. Zijn politieke ambities en ideeën zouden een van de redenen zijn voor de problemen in het huwelijk. Kort erna begon Kanye op Twitter uit te halen naar de Kardashian/Jenner-familie, zoals bijvoorbeeld een tweet waarin hij Kris Jenner "Kris Jong-Un" noemde. Het echtpaar zou al maanden niet meer in hetzelfde huis wonen, met Kanye die in Wyoming verblijft terwijl Kim met de kinderen in Calabases woont. Bij een geplande hereniging in Wyoming werd het koppel vastgelegd in de auto, waarbij Kim vooral in tranen leek te zijn.

Bijna zeven jaar huwelijk

Het stel trouwde in 2014 en heeft vier kinderen samen: North, Chicago, Psalm en Saint. Voor Kim betekent dit haar derde scheiding, na mislukte huwelijken met muziekproducent Damon Thomas en basketballer Kris Humphries. Voor Kanye betekent dit zijn eerste scheiding.

Ster advertentie
Ster advertentie