Entertainment

Ariana Grande reageert op bezorgdheid fans over haar lichaam: "Gezondheid kan er verschillend uitzien"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Ariana Grande reageert op bezorgdheid fans over haar lichaam: "Gezondheid kan er verschillend uitzien"

Ariana Grande heeft recentelijk de aandacht van haar fans getrokken nadat er foto's van haar online circuleerden waarop ze flink leek te zijn afgevallen. Sommige mensen maakten zich zorgen om haar gezondheid. Ariana heeft nu zelf gereageerd op alle ophef. "Gezondheid kan er verschillend uitzien", zegt ze in een video op TikTok.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gezond of ongezond

"Ik doe dit niet vaak, ik houd er niet van en ik ben er niet goed in, maar ik wilde jullie zorgen over mijn lichaam bespreken", begint Ariana in de video. "En bespreken wat het betekent om een persoon te zijn met een lichaam dat zo in de spotlights staat en waar zoveel aandacht aan wordt besteed."

Hoewel sommige fans Ariana er momenteel 'ongezond' uit vinden zien, is dat volgens de 29-jarige superster een vertekend beeld. "Het lichaam waarmee jullie mijn huidige lichaam vergelijken was júist de ongezonde versie", legt ze uit. Ariana zat lange tijd aan de antidepressiva en dronk daarbij alcohol en at slecht. "Op het dieptepunt van mijn leven, toen ik eruitzag zoals wat jullie als gezond beschouwen, was ik eigenlijk niet gezond. Ik weet dat ik dat eigenlijk niet hoef uit te leggen, maar ik hoop dat er iets goeds voorkomt uit mijn openheid en kwetsbaarheid." Ze wil benadrukken dat gezondheid er voor iedereen anders uit kan zien.

Geen opmerkingen maken

Ariana vindt dat we zachtaardiger moeten omgaan met de opmerkingen die we over elkaars lichaam maken, zelfs als ze met goede bedoelingen worden gemaakt. "Wat je ook zegt: gezond of ongezond, groot of klein, dit of dat, sexy of niet sexy... Ik denk echt dat we moeten toewerken naar dat niet te doen." Volgens de zangeres weet je nooit wat er met iemand aan de hand is. "Dus zelfs als je iets zegt vanuit liefde en zorgzaamheid. Die persoon is waarschijnlijk al aan het werken eraan of heeft een support system waarmee ze eraan werken."

Schoonheid

Aan het einde van haar videoboodschap drukt ze haar fans nog op het hart dat er veel verschillende soorten schoonheid zijn. "Je bent mooi ongeacht de fase waarin je je bevindt, wat je doormaakt, welk gewicht je hebt, hoe je je make-up op dat moment wil doen, welke cosmetische ingrepen je hebt gedaan of niet hebt gedaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie