Entertainment

Kim Kardashian geslaagd voor belangrijk rechtenexamen

foto: Instagram @kimkardashian
  1. Newschevron right
  2. Kim Kardashian geslaagd voor belangrijk rechtenexamen

Kim Kardashian is een stap dichterbij haar droom om advocaat te worden. Ze laat op Instagram namelijk weten geslaagd te zijn voor haar baby bar exam, een belangrijke toets die je in Californië moet halen om advocaat te worden. "Ik ben heel trots op de vrouw die in de spiegel zie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie keer gezakt

De toets is niet bepaald makkelijk en Kim is dan ook erg opgelucht dat ze het eindelijk heeft geflikt. "Ik ben in twee jaar tijd drie keer gezakt voor dit examen, maar ben elke keer weer opgestaan om harder te studeren en het opnieuw te proberen", schrijft ze op Instagram.

Ze legt verder uit dat voor haar manier van rechten studeren twee van die bar exams nodig zijn. Deze eerste was de moeilijkste. "Topadvocaten vertelden me dat het bijna een onmogelijke weg is die veel moelijker is dan de traditionele rechtenstudie, maar het was m'n enige optie en het voelt zoooo goed om hier nu te staan en m'n doelen op mijn manier te bereiken."

Vader

Kims vader Robert was een succesvolle advocaat en een groot voorbeeld voor haar. "Ik weet dat m'n vader zo trots zou zijn. Hij zou in shock zijn als hij wist dat dit mijn pad nu is, maar hij zou m'n beste studiemaatje zijn", schrijft ze. "Ik heb gehoord dat hij berucht was om het grappen maken over mensen die hun eerste examen niet haalden zoals hij dat wel deed, maar hij zou mijn grootste cheerleader zijn geweest."

Tot slot hoopt Kim met haar bericht anderen te kunnen motiveren. "Geef nooit op, je kan het! Stel je erop in en ga aan de slag, want het voelt zo goed als je eenmaal aan de andere kant bent."

Pittige weg

Kim begon in 2018 met een vierjarige studie om strafrechtadvocaat te worden. Dat doet ze niet op de traditionele manier door naar de universiteit te gaan, maar door een soort stage bij een advocatenkantoor te lopen. Een pittige manier van studeren, waar veel strenge eisen aan verbonden zijn.

Hoewel Kim nog geen advocate is, heeft ze op dat gebied al wel belangrijk werk verricht. Zo wist ze samen met het advocatenkantoor al meerdere gevangenen vrij te krijgen die oneerlijk zijn berecht.

Ster advertentie
Ster advertentie