Entertainment

Geraldine Kemper werd op straat lastiggevallen: "Ik was zo bang"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Geraldine Kemper werd op straat lastiggevallen: "Ik was zo bang"

Geraldine Kemper heeft via haar Instagram Stories laten weten dat ze regelmatig te maken krijgt met straatintimidatie. Deze week was het weer zo ver. "Het is bizar dat ik dit meemaak in mijn eigen stad."

Fietsend in Amsterdam

"Gisteren fietste ik op straat", begint de in Amsterdam wonende Geraldine haar verhaal. Ze legt uit dat ze oogcontact maakte met een jonge man. "Voor hem was dat een reden om mij uit te schelden en mij met een bierblikje te bekogelen." De presentatrice werd vervolgens geholpen door een andere man. "Merci naar de man die het voor mij opnam", schrijft ze in haar Story.

Quote

Ik was echt bang.

Geraldine Kemper

'Soms voel je het'

Later die dag liep Geraldine in haar eentje terug van een bijeenkomst. Het was toen al avond. "In een straat waar verder niemand liep, kwam een man naar me toegelopen." Ze legt uit dat ze niet op haar gemak was en het voelde aankomen dat de man wat van plan was. "Soms voel je het gewoon."

"De man komt veel te dichtbij me lopen", gaat Geraldine verder met haar verhaal. "Hij blijft hangen en zegt op een vieze toon: 'Goedenavond, hè'." Ze benadrukt dat de groet van de man niet 'gezellig' bedoeld was. "Ik was echt bang. Gelukkig liep hij wel door."

Bang in eigen stad

Geraldine wil haar volgers er bewust van maken hoe "een gewone dinsdag" voor vrouwen kan verlopen. "En nee niet alle dagen zijn zo. Maar het blijft toch bizar dat ik soms zo bang ben in mijn eigen stad."

foto: Instagram: @geraldine_kemper

foto: Instagram: @geraldine_kemper

Veel voorkomend probleem

Dat Geraldine niet de enige is die dit soort situaties op straat meemaakt, blijkt uit de Story die ze een uur later post. "Ik heb nu al zoveel reacties gehad. Hoe vaak dit mensen overkomt: het is belachelijk."

Ook officiële cijfers laten zien dat straatintimidatie een veelvoorkomend probleem is. Zo blijkt uit een onderzoek van het CBS van afgelopen jaar dat twee op de drie vrouwen tussen de 12 en 25 jaar wordt lastiggevallen op straat. Bij 18- tot 21-jarigen is dit driekwart. Ook mannen krijgen er - in mindere mate - mee te maken: een op de drie jonge mannen gaf aan straatintimidatie ervaren te hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie