Naar homepage
Entertainment

Dit is wanneer het Eurovisie Songfestival in 2021 plaatsvindt in Rotterdam

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Dit is wanneer het Eurovisie Songfestival in 2021 plaatsvindt in Rotterdam

Het Eurovisie Songfestival is een jaartje verplaatst naar 2021 wegens de coronacrisis. De organisatie heeft vandaag bekendgemaakt dat het liedjesfestijn op 18, 20 en 22 mei ingehaald zal worden in Rotterdam. De eerste twee data vinden de halve finales plaats en 22 mei moet dan de grote finale zijn, als grote evenementen volgend natuurlijk georganiseerd mogen worden.

Jeangu Macrooy

Nederland wordt in de 65e auditie automatisch geplaatst omdat Duncan Laurence het Songfestival in 2019 wist te winnen. Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen in de komende editie van Eurovision, maar niet met het nummer Grow. Volgens de reglementen moet hij voor 2021 met nieuw materiaal verschijnen.

Decor mag mee

Wat wel mee mag naar de nieuwe datum is het decor. Executive Producer van het evenement Sietse Bakker zegt daarover: "Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar. Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest."

Geld terugvragen

Heb jij kaartjes gekocht voor het Eurovisie Songfestival en kan je volgend jaar niet? Dan kan je je geld vanaf maandag 15 juni tot en met vrijdag 26 juni terugvragen.

Ster advertentie
Ster advertentie