Entertainment

Lizzo spreekt TikTok aan op het verwijderen van haar bikini-filmpjes: "Waarom?"

foto: Instagram: lizzobeeating
  1. Newschevron right
  2. Lizzo spreekt TikTok aan op het verwijderen van haar bikini-filmpjes: "Waarom?"

Lizzo wil graag een hartig woordje spreken met TikTok. De app blijft volgens haar namelijk haar video's verwijderen waarin ze in badpak of bikini te zien is. "Ze blijven het verwijderen, maar laten andere video's van meiden in bikini wel toe. Ik vraag me af waarom. TikTok, we moeten praten", schrijft de zangeres in een nieuwe video op TikTok.

Dubbele standaard

Lizzo heeft wel een vermoeden waarom haar video's verwijderd worden terwijl die van andere meiden blijven staan: haar lichaamsvorm. Er heerst volgens de curvy zangeres namelijk een dubbele standaard wat betreft vrouwenlichamen en daar is ze helemaal klaar mee. Ze houdt er dan ook niet van als mensen haar dapper noemen wanneer ze haar lichaam showt. In een interview met Glamour zei ze daarover: "Als je Anne Hathaway in een bikini op een billboard zou zien, zou je haar ook niet dapper noemen. Ik denk dat er gewoon een dubbele standaard is als het op vrouwen aankomt. [...] Ik hou er niet van wanneer mensen denken dat het moeilijk voor mij is om mezelf mooi te vinden."

Body Positivity

Body positivity is een onderwerp waar Lizzo zich al een tijd lang fanatiek voor inzet. Ze laat geen moment onbenut om te laten zien hoe trots en gelukkig ze is met haar lichaam en gebruikt haar posts vaak om een pleidooi te houden voor meer self love en diversiteit in de media. Van de kritiek die haar booty pictures en twerksessie haar soms opleveren, trekt ze zich niks aan.

Ster advertentie
Ster advertentie