Entertainment

Kanye West mogelijk verdacht van verkiezingsfraude

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West mogelijk verdacht van verkiezingsfraude

De droom van Kanye West om president van de Verenigde Staten te worden, kan zomaar eens uitlopen op een nachtmerrie. Zo zijn een groot aantal stembiljetten in de staat Illinois ongeldig verklaard. Resultaat: er kan in die staat niet meer op Ye gestemd worden. Ook vervalsing wordt niet uitgesloten.

Ongeldige handtekeningen

De stemming is nagecheckt en daaruit bleek dat 1928 van de 3128 handtekeningen ongeldig zijn. Helaas voor Kanye moet hij er meer dan 2500 verzamelen om op het stembiljet van de staat te komen. Het is nog onduidelijk waarom de handtekeningen ongeldig zijn verklaard. Mogelijke redenen zijn onleesbare namen, niet-geregistreerde stemmers of mensen die nepnamen of adressen opgeven.

Verkiezingsfraude

Afgelopen week werd Kanye al van het stembiljet in de staat New Jersey gehaald. Volgens April Ryan, correspondent van het Witte Huis, bestaat de kans nu dat Kanye zomaar eens onderzocht gaat worden op verdenking van verkiezingsfraude.

"Twee staten verklaren dat Kanye West niet in aanmerking komt voor het stembiljet om president van de VS te worden vanwege foutieve handtekeningen. Mogelijk wordt er een onderzoek ingesteld naar verkiezingsfraude."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie