Entertainment

Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

Akwasi heeft genoeg van de kritiek op hem. Volgens de rapper is er weinig mis met hem en zijn uitspraken en moet Nederland vooral eens een kritische blik naar zichzelf opwerpen.

Controversiële uitspraken

In een interview met het AD vertelt de 32-jarige dat hij nog altijd pal achter zijn uitspraken op de Dam staat. De rapper riep daar dat hij iedere Zwarte Piet die hij in November zou tegen komen, op zijn gezicht zou trappen. Die uitspraak leidde tot veel ophef en veroordeling, maar Akwasi kan zich niet vinden in die kritiek. De activist is van mening dat hij niet opriep tot geweld, maar slechts aan beeldspraak deed. "Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, droeg altijd al het hart op de tong. Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden."

Bedreigingen

Akwasi is naderhand veelvuldig bekritiseerd en zelfs bedreigd. Doet dat dan helemaal niks met hem? "Natuurlijk doet dat me wat, maar ik laat me er niet door van de wijs brengen. Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland." Veel steun krijgt hij onder andere van zijn ouders. "Mijn ouders staan vierkant achter me. Mijn vader vond wel dat ik excuses moest maken voor wat ik op de Dam had gezegd over Zwarte Piet, maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil."

Geen kleur in Tweede Kamer

Volgens Akwasi is er nog veel werk aan de winkel in Nederland. Zo stoort hij zich er mateloos aan dat er niet één Nederlander van kleur in de Tweede Kamer zit. "Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur." De rapper hoopt dat hier verandering in komt en oppert Sylvana Simons als goede kandidaat om racisme aan de kaak te stellen in de Tweede Kamer. "Kenden maar meer mensen haar echt. Ze is een supersympathiek mens."

Ster advertentie
Ster advertentie