Up 2 Date

Schoonmaakbedrijf krijgt tig bedreigingen na rel rond Akwasi

foto: Akwasi
  1. Newschevron right
  2. Schoonmaakbedrijf krijgt tig bedreigingen na rel rond Akwasi

Het schoonmaakbedrijf Maarschalkerweerd in Culemborg heeft ontzettend veel last van de foto's die een medewerker verspreidde op social media van het huis van Akwasi. Ze worden ernstig bedreigd, vertelt Omroep Gelderland.

Glazenwasser

Het schoonmaakbedrijf had een glazenwasser in dienst die foto's van het huis van Akwasi in een Faceboekgroep heeft geplaatst. Bij het inmiddels verwijderde Facebookbericht in de groep 'Glazenwassers United' schreef de man: "Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen dat ik vandaag moet opleveren, dus beetje meer respect graag."

Voorbeelden van reacties die daarbij verschenen, zijn: "Hang maar een handgranaat aan de deur", "Steek het huis maar in de brand" en "Zal wel geld van z'n slavenfamilie gehad hebben!"

non-actief en excuses

De glazenwasser in kwestie is op non-actief gezet, maar het bedrijf ontvangt nog steeds bedreigingen. De eigenaar van het schoonmaakbedrijf maakt zich veel zorgen over de toekomst. Volgens hem heeft de medewerker meteen een brief met excuses naar Akwasi gestuurd, "maar daarmee is de kous helaas niet af. Wij willen alles doen wat in ons vermogen ligt om de kwestie in rustiger vaarwater te brengen en de gemoederen tot bedaren te brengen, maar de publicaties op internet - buiten ons om - kunnen wij niet meer terugdraaien."

bedreigingen

Volgens de eigenaar krijgt zijn bedrijf de hele dag door telefoontjes, e-mails en appjes met bedreigingen. Die zijn voor zowel de glazenwasser, als voor het bedrijf. "De druk op sommige medewerkers is zo groot, dat zij afgelopen dagen eerder naar huis zijn gegaan. Wij zijn aan het nadenken hoe we hiermee om moeten gaan." De politie is nu ingeschakeld.

Ster advertentie
Ster advertentie