Entertainment

Will Smith biedt Chris Rock excuses aan via Instagram voor klap tijdens Oscar-uitreiking

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Will Smith biedt Chris Rock excuses aan via Instagram voor klap tijdens Oscar-uitreiking

Will Smith heeft afgelopen maandag middels een Instagrambericht zijn excuses aangeboden aan Chris Rock voor de klap die hij hem gaf op het podium tijdens de Oscar-uitreiking. De 53-jarige acteur zegt dat elke vorm van geweld "giftig en destructief" is en dat zijn gedrag "onacceptabel en onvergeeflijk" is.

"Geen ruimte voor geweld"

"Ik wil graag publiekelijk mijn excuses aanbieden aan jou, Chris. Ik ging te ver en ik zat fout. Ik schaam me voor mijn acties, ze geven geen indicatie van de man die ik wil zijn. Er is geen ruimte voor geweld in een wereld vol liefde en vriendelijkheid", aldus Will.

Hoewel hij tijdens de uitreikingsceremonie al excuses heeft aangeboden aan de Academy, de organisatie achter de Oscars, doet de acteur dat in het Instagrambericht nogmaals. Ook maakt Will excuses aan de familie Williams en de cast van King Richard. Hij nam tijdens de Oscar-uitreiking de prijs voor Beste Acteur in ontvangst voor zijn rol in de film King Richard, maar zijn winst werd overschaduwd door wat er eerder die avond had plaatsgevonden. "Ik betreur het ten zeerste dat mijn gedrag een prachtige reis voor ons allemaal heeft verpest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klap in gezicht

In aanloop naar de uitreiking grapte Chris dat de vrouw van Will Smith, Jada Pinkett-Smith, met haar haardracht de perfecte hoofdrolspeelster is voor een vervolg op G.I. Jane. In de film uit 1997 schoor actrice Demi Moore haar hoofd kaal om de rol van G.I. Jane te vertolken. De grap schoot bij Will klaarblijkelijk in het verkeerde keelgat, aangezien zijn vrouw lijdt aan de aandoening alopecia en daardoor kampt met haaruitval. Na de grap liep hij het podium op en gaf hij de Oscar-presentator een harde klap in zijn gezicht.

Academy veroordeelt incident

De Academy heeft in een verklaring aan internationale media aangegeven dat ze de klap veroordelen en dat ze een formeel onderzoek zullen starten naar het incident. De organisatie wil uitzoeken hoe de actie van Will zich verhoudt tot de reglementen en gedragscodes van de Academy, die in de nasleep van de #MeToo-beweging zijn opgesteld. "We onderzoeken volgende stappen en de consequenties met het oog op die reglementen en gedragscodes", aldus de Academy in de verklaring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie