Entertainment

Tweede verdachte opgepakt voor moord op Boechi

foto: Instagram: @boechiitilly
  1. Newschevron right
  2. Tweede verdachte opgepakt voor moord op Boechi

De Curaçaose politie heeft afgelopen woensdag een tweede verdachte opgepakt in verband met de moord op Boechi. De 24-jarige verdachte, Chris Z., uit de wijk Seru Fortuna zou een familielid zijn van de doodgeschoten rapper, zo meldt Curacao.nu na berichtgeving van de lokale krant Vigilante.

Vermoedelijke schutter

Z. was tijdens zijn aanhouding samen met een 21-jarige vrouw, die ook werd gearresteerd vanwege vuurwapenbezit. Na verhoor werd ze weer vrijgelaten. Z. wordt ervan verdacht Boechi te hebben doodgeschoten. De man die de vluchtauto bestuurde zou de 44-jarige Churendi C. zijn. Hij werd op 8 april opgepakt in Vlaardingen en zit volgens de Curaçaose Justitie voor zijn eigen veiligheid vast op Bonaire.

De moord

Rapper Boechi kwam uit Tilburg en maakte muziek in het Papiaments. Hij was afgelopen december op Curaçao voor een reeks concerten. Vlak na zijn optreden werd hij bij een foodtruck meerdere keren beschoten door iemand vanuit een witte auto. De schutter sloeg direct op de vlucht. De politie kwam meteen ter plaatse, maar de rapper lag levenloos op de grond. Hij liet vijf kinderen achter.

Schok voor iedereen

De dood van Boechi was zowel in Nederland als op de eilanden binnen het Koninkrijk een grote schok. Hij werd beschouwd als een bescheiden artiest, open voor zijn fans en altijd in een goed humeur. Naast zijn muziekcarrière, zette hij zich op Curaçao ook in tegen kindermishandeling. In 2021 maakte hij een nummer met de boodschap dat slaan en schreeuwen niet hoeft. De campagne moest een begin maken aan het omlaag brengen van criminaliteit op het eiland.

Ster advertentie
Ster advertentie