Up 2 Date

Graf van rapper Boechi in Tilburg vernield

foto: Omroep Brabant/Instagram @boechiitilly
  1. Newschevron right
  2. Graf van rapper Boechi in Tilburg vernield

Het graf van rapper Boechi, dat op een begraafplaats in Tilburg ligt, is deels vernield. Dat meldt Omroep Brabant. Er is een stuk van de grafsteen afgebroken en er is roetschade.

Doodgeschoten op Curaçao

Boechi, wiens echte naam Ruchendell Windster is, werd eerder deze maand op 30-jarige leeftijd doodgeschoten op Curaçao. De uit Tilburg afkomstige rapper had Antilliaanse roots en maakte muziek in het Papiaments. Hij was op het eiland voor optredens en werd 's nachts neergeschoten toen hij bij een foodtruck in Willemstad stond.

Boechi liet een vrouw en vier kinderen achter. Zijn vijfde kindje is op komst.

'Respectloos'

Een vriendin van de familie vertelt aan de omroep dat Boechi's weduwe en kinderen de vernielingen en vertrapte bloemen zagen toen ze het graf wilden bezoeken. "Het is echt verschrikkelijk." Ook de uitvaartonderneming is geschrokken. "Ze vertelden dat dit nog nooit gebeurd is. Het is zo respectloos."

De politie doet nu onderzoek naar wat er is gebeurd en of er een link is met Boechi's dood. "Dit is absoluut expres gedaan, dat kan niet anders", aldus de vriendin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog niet hersteld

Het duurt nog even voordat Boechi's graf kan worden hersteld. "De nieuwe steen is inmiddels besteld. Maar zolang het onderzoek van de politie nog loopt, mogen we er niks mee doen", aldus de uitvaartonderneming. "Verschrikkelijk verdrietig voor de familie."

Ster advertentie
Ster advertentie