Entertainment

Beyoncé deelt 'Black Is King' trailer met Kelly Rowland, Lupita Nyong'o en Naomi Campbell

foto: YouTube: Beyoncé
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé deelt 'Black Is King' trailer met Kelly Rowland, Lupita Nyong'o en Naomi Campbell

Beyoncé heeft de officiële trailer uitgebracht van het visuele album Black Is King dat ze 31 juli gaat releasen via Disney+. Daarin zijn verschillende beroemdheden te zien zoals haar man JAY-Z, maar ook Naomi Campbell, Lupita Nyong'o en Kelly Rowland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Lion King: The Gift

Beyoncé noemt Black Is King haar passieproject. Eentje waarvoor ze het afgelopen jaar dag en nacht heeft gefilmd, gemonteerd en onderzoek heeft gedaan. "Ik heb mijn alles gegeven en nu is het van jullie", schrijft ze op Instagram. Ze vertelt dat Black Is King in eerste instantie een soort bijlage was voor de soundtrack The Lion King: The Gift. Beyoncé wilde op deze manier de schoonheid van haar zwarte gemeenschap aantonen, maar had nooit verwacht dat al het harde werk een jaar later een groter doel zou dienen. "De gebeurtenissen van 2020 hebben de visie en boodschap van de film nog actueler gemaakt. Mensen zijn wereldwijd een historische reis aan het maken."

Echte geschiedenis

Beyoncé zegt denkt dat mensen verandering eisen en ze denkt dat dat kan gebeuren als hun verhalen vertelt worden: "Door de verhalen van zwarte mensen te vertellen, kunnen we de as van de wereld verschuiven en onze ECHTE geschiedenis en rijkdommen - die niet in geschiedenisboeken staan - aan mensen te vertellen", schrijft ze. "Met dit visuele album wilde ik elementen uit de zwarte geschiedenis en de Afrikaanse traditie brengen met een moderne twist en een universele boodschap. Een boodschap over wat het echt betekent om je eigen identiteit te vinden en erfenis op te bouwen."

Jonge koningen en koninginnen

Vanaf 31 juli kan je op Disney+ zien of het Beyoncé gelukt is om de boodschap over te brengen. Black Is King moet "jonge koningen en koninginnen" gaan leren hoe culturen zich kunnen herenigen en overtuigingen kunnen delen. "Het is een verhaal over hoe mensen die enorm zijn gebroken een buitengewoon geschenk en een doelgerichte toekomst kunnen hebben", aldus Disney.

Ster advertentie
Ster advertentie