Up 2 Date

Black Lives Matter-demonstrant redt extreemrechtse man en de foto gaat viraal

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Black Lives Matter-demonstrant redt extreemrechtse man en de foto gaat viraal

In de Engelse hoofdstad Londen stonden zaterdag ultrarechtse demonstranten tegenover anti-racisme-demonstranten en de politie. Op een gegeven moment werd een van de mannen uit de ultra-rechtse groep in elkaar geslagen. Degene die hem wist te redden, was een zwarte activist van de Black Lives Matter-beweging. Hij tilde de hevig bloedende man over zijn schouder en droeg hem onder begeleiding van de politie weg uit de drukte. De foto wordt op social media nu al de foto van het jaar genoemd.

Ultrarechts

De Londense politie had zaterdag enorme moeite om de groepen demonstranten uit elkaar te houden. De ultrarechtse groep gooide met vuurwerk en andere voorwerpen en riep de meerdere malen EDL (English Defence League), de leus van de rechts-nationalistische groepering.

Kracht van de wet

De politie heeft uiteindelijk traangas ingezet en honderden mensen gearresteerd. De Britse premier heeft het geweld veroordeeld. Hij twitterde: "Voor racistische gewelddadigheid is op onze straten geen plaats. Een ieder die de politie aanvalt, zal met de volledige kracht van de wet aangepakt worden. Deze marsen en protesten worden ondermijnd door geweld en schenden de huidige richtlijnen. Racisme hoort niet thuis in het Verenigd Koninkrijk en we moeten samenwerken om dat te realiseren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie