Sport

Vrienden van doodgeschoten tiener (16) laten hem voor het laatst scoren

foto: Twitter: tvbus
  1. Newschevron right
  2. Vrienden van doodgeschoten tiener (16) laten hem voor het laatst scoren

Het voetbalteam van de 16-jarige Alexander Martinez Gómez die onlangs tragisch om het leven kwam in Mexico, heeft op emotionele wijze afscheid genomen van hun ploeggenoot. Ze lieten hun overleden vriend - die droomde van een professionele voetbalcarrière - voor het laatst scoren met zijn grafkist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emotioneel moment

De begrafenis van Alexander Martinez Gómez werd donderdag bezocht door honderden mensen in de Mexicaanse plaats Acatlán de Pérez Figueroa. Zijn ploeggenoten besloten om zijn grafkist naar het pleintje te tillen waar ze vaak voetbalden. Daar schopten ze een voetbal op de kist van Alexander die vervolgens in het doel verdween, zodat hij nog een laatste keer zou scoren. Daarna volgde een emotioneel moment waarbij het hele team zich stortte op de grafkist van hun maatje.

Doodgeschoten door politie

Alexander Martinez Gómez kwam afgelopen dinsdag om het leven nadat hij in de plaats Vicente Camalote werd doodgeschoten door een politieagent. De agenten waren waren aan het patrouilleren met hun lichten uit en werden geblokkeerd door een groepje jongeren op motoren. De jongens hadden de politieauto niet zien aankomen. Volgens het groepje zou een van de agenten vervolgens zijn uitgestapt en met een jachtgeweer op de jongens hebben geschoten. Hij schoot Alexander daarbij door het hoofd. Hij is inmiddels ontslagen, de andere agent doet op dit moment kantoorwerk op het bureau.

Giovanni López

Demonstraties tegen politiegeweld zijn niet nieuw in Mexico. Eerder deze maand barstten de protesten los in de staat Jalisco nadat bouwvakker Giovanni López overleed na zijn arrestatie. Hij was gearresteerd omdat hij tijdens de coronacrisis geen verplicht mondkapje had gedragen. De arrestatie werd vastgelegd op video door zijn broer. Toen de familie hem een dag later wilde bezoeken, bleek hij in het ziekenhuis te liggen. De familie kreeg te horen dat hij "hardhandig" was aangepakt. Dat bleek zwak uitgedrukt: Giovanni had een schotwond op zijn been, striemen over zijn lichaam en uiteindelijk overleden aan traumatisch hersenletsel.

Ster advertentie
Ster advertentie