Naar homepage
Entertainment

Talkshow Ellen DeGeneres verliest sponsoren en kijkers

bron: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Talkshow Ellen DeGeneres verliest sponsoren en kijkers

Verschillende medewerkers van Ellen DeGeneres brachten afgelopen zomer naar buiten dat de werkomgeving die de talkshowhost creëert, alles behalve prettig is. Hoewel de goedlachse presentatrice daarvoor haar excuus heeft aangeboden, is ze toch sponsoren en kijkers verloren.

Kijkcijfers

Verschillende Amerikaanse media melden dat belangrijke sponsoren zich hebben teruggetrokken, omdat ze niet langer meer met de presentatrice en haar talkshow geassocieerd willen worden. De show trekt ook een stuk minder kijkers. De kijkcijfers zijn maar liefst 37 procent gezakt vergeleken met de kijkcijfers van vorig jaar.

Bijna geen content

"Natuurlijk heeft het coronavirus niet bijgedragen aan het binnenhalen of behouden van sponsoren. Dit had niemand kunnen voorzien. We moeten dagelijks een show vullen met content, maar er is bijna geen content, omdat er nauwelijks films, albums of nieuwe televisieshows uitkomen. Maar nu wordt er opeens geluisterd naar iedereen die een idee ter tafel brengt, terwijl daar voorheen om gelachen werd. Zo was de werksfeer hier destijds", vertelt een medewerker die anoniem wil blijven.

Quote

'Nu wordt er opeens geluisterd naar iedereen die een idee ter tafel brengt, terwijl daar voorheen om gelachen werd'

Medewerker Ellen DeGeneres

Slechte werkomstandigheden

Afgelopen zomer kwamen er meerdere oud-medewerkers naar buiten met verhalen over Ellen. Zo zeiden ze dat hun werkgever 'de gemeenste persoon op aarde was' en dat het personeel haar niet in de ogen mocht aankijken. De werkomstandigheden achter de schermen waren slecht en er zou zelfs spraken zijn geweest van seksueel misbruik. Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, was begin dit jaar nog te gast in de talkshow van Ellen. Bij De Wereld Draait Door vertelde ze dat ze de sfeer kil vond. "Nou, laat ik zeggen dat er een groot verschil is tussen De Wereld Draait Door en Ellen. En dan geef ik jullie het positieve handje."

Ster advertentie
Ster advertentie