Naar homepage
Entertainment

Amerikaanse actrice Lori Loughlin verlaat gevangenis na omkoopschandaal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse actrice Lori Loughlin verlaat gevangenis na omkoopschandaal

Lori Loughlin, bekend van de komische televisieserie Full House, heeft maandag de gevangenis verlaten in Californië. De 56-jarige actrice en haar echtgenoot bekenden in mei dat ze deel uitmaakten van een omkoopschandaal rond de toelating van hun dochters tot de Universiteit van Southern California.

Omkoopschandaal

Loughlin en haar man, Mossimo Giannulli, betaalden destijds 500.000 dollar aan een tussenpersoon om hun kinderen in te schrijven voor de roeivereniging van de universiteit. Een sport die beide dochters niet beoefenden. Loughlin zat in totaal twee maanden in de gevangenis. Haar echtgenoot mag niet naar huis; hij kreeg in totaal vijf maanden cel opgelegd. Zijn straf viel hoger uit omdat hij meer contact had met de tussenpersoon, de betalingen regelde en ook de confrontatie aanging met een docent die zijn twijfels had uitgesproken of de dochters wel ooit hadden geroeid.

Eerder toegelaten

Het stel hoefde eigenlijk pas op 19 november de gevangenis in, maar werd op eigen verzoek al op 30 oktober toegelaten. Volgens internationale media zou Loughlin voor het uitzitten van haar straf via haar advocaat hebben gemeld dat ze geen vervroegde vrijlating zou aanvragen op basis van coronagerelateerde bezwaren.

Ster advertentie
Ster advertentie