Entertainment

Cardi B treft schikking met oud-manager

foto: AP
  1. Newschevron right
  2. Cardi B treft schikking met oud-manager

Er is een einde gekomen aan een jarenlange strijd tussen Cardi B en haar oud-manager Klenord 'Shaft' Raphael. De twee partijen hebben een schikking weten te treffen.

Quote

Het voelt goed om vrij te zijn"

Cardi B op Twitter

10 miljoen dollar

In het voorjaar van 2018 werd Cardi B door haar manager voor de rechter gesleept. Hij eiste 10 miljoen dollar omdat hij Cardi beroemd zou hebben gemaakt. Dankzij zijn contacten zou ze haar rol in de realityserie Love & Hip Hop hebben gekregen. Volgens hem heeft de rapper de fijne kneepjes van het vak van hem geleerd en daarnaast zou zijn team ook achter de hit Bodak Yellow hebben gezeten.

Tegenaanklacht

Een maand later kwam Cardi met een tegenaanklacht waarin zij beweerde dat 'Shaft' haar leven compleet probeerde te beheersen en een veel te groot deel van haar inkomsten opeiste. Hij zou haar hebben wijsgemaakt dat het voor managers normaal is om 50 procent van de royalties van artiesten te innen, wat een veel hoger percentage is dan gebruikelijk. Om al die redenen wilde zij 15 miljoen dollar van hem zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schikking

Na het tekenen van de schikking kan geen van de partijen meer terugkomen op de zaak. Hoeveel geld er met de overeenkomst gemoeid is, is niet bekend. Wel lijkt Cardi blij te zijn met het verloop van de rechtszaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie