Naar homepage
Entertainment

Drake door Billboard verkozen tot 'Artist of the Decade'

foto: YouTube: Drake
  1. Newschevron right
  2. Drake door Billboard verkozen tot 'Artist of the Decade'

Drake heeft de afgelopen tien jaar niets anders gedaan dan hits gescoord en records verbroken. Dat is terug te zien in de statistieken: hij staat bovenaan de Billboard-lijst met topartiesten van de jaren '10. Op 23 mei, tijdens de Billboard Music Awards, wordt hij daarom bekroond met een speciale 'Artist of the Decade'-award.

Recordbreker

Drake verscheen in 2009 voor het eest in de Billboard-lijst met Best I Ever Had. Sindsdien heeft de artiest al verschillende records verbroken. Zo heeft hij de meeste noteringen in de toonaangevende hitlijst (232) en de meeste top 10-nummers (45). Ook is hij de artiest die tot nu toe de meeste Billboard-awards op zijn naam heeft staan, maar liefst 27. En dan hebben we het nog niet eens over zijn streamingrecords... Zo is hij de eerste artiest ooit met 50 miljard Spotify-streams.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top Artists

Drake wordt in de lijst met 'Top Artists' van het afgelopen decennium opgevolgd door Taylor Swift, Bruno Mars, Rihanna, Adele, Ed Sheeran, Justin Bieber, Katy Perry, Maroon 5 en Post Malone. De best scorende Billboard-artiest van de jaren '00 was Eminem en in de jaren '90 was Mariah Carey de winnaar.

Top Songs en Albums

Er is ook een overzicht gemaakt van de best scorende nummers en albums van de jaren '10. In de lijst met Hot 100 Songs staat Uptown Funk! van Mark Ronson en Bruno Mars aan de top, gevolgd door Party Rock Anthem van LMFAO en Shape of You van Ed Sheeran. In de lijst met best scorende albums is Adele de nummer één met haar album 21. Dat wordt opgevolgd door Taylor Swifts 1989 en ÷ (Divide) van Ed Sheeran.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie