Entertainment

NBA YoungBoy over verheerlijken van geweld: "Het spijt me"

foto: YouTube: Billboard
  1. Newschevron right
  2. NBA YoungBoy over verheerlijken van geweld: "Het spijt me"

In gesprek met Billboard vertelt NBA YoungBoy dat hij spijt heeft van het verheerlijken van geweld in zijn muziek. De rapper zegt dat hij zich "gemanipuleerd" voelt en legt uit waarom hij dingen met de wereld heeft gedeeld waar hij niet volledig achterstaat.

Gemanipuleerd

NBA YoungBoy is inmiddels 23 jaar oud. "Op dit punt in mijn leven weet ik dat geweld geen oplossing is." De rapper legt uit dat hij geleerd heeft dat je niks oplost met mensen pijn doen. Toch heeft YoungBoy veel tracks waarin hij geweld verheerlijkt. Hoe is dat mogelijk als hij daar zelf niet achterstaat? "Ik voel me tot op de dag van vandaag gemanipuleerd", zegt hij tegen Billboard.

YoungBoy legt uit waarom hij zich zo voelt. "Ik was vastbesloten om de beste te zijn in wat ik deed." De rapper keek zoveel mogelijk naar succesvolle artiesten om zelf ook de top te kunnen behalen. "De rappers naar wie ik opkeek, rapten ook over dat soort onderwerpen." Ook de mensen die YoungBoy financierden hadden een grote invloed op zijn tracks. "Man, ik werd overspoeld met miljoenen dollars vanaf het moment dat ik zestien jaar oud was."

'Het vuile werk'

Op een dag werd YoungBoy wakker en dacht hij: "Shit. Ze hebben me te pakken: ze lieten mij al het vuile werk doen." De rapper werd zich ineens bewust van de invloed die hij op zijn luisteraars heeft. "Ik kan niet geloven wat voor shit ik in de oren van mensen heb gestopt. Ik draag een verantwoordelijkheid en tot dat moment beïnvloedde ik ze op een negatieve manier. Dat is niet hoe ik herinnerd wil worden als het om mijn muziek gaat."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de problemen gekomen

Hoeveel mensen er daadwerkelijk naar zijn muziek hebben geluisterd en op een negatieve manier beïnvloed zijn, is iets wat YoungBoy zich regelmatig afvraagt. "Hoeveel kinderen hebben door mij het gevoel gehad dat ze een pistool moesten dragen? Hoeveel mensen zijn er wel niet in de problemen gekomen? Nu staan ze misschien wel op het punt om jaren de gevangenis in te gaan. Jaren van hun leven die ze nooit meer terug zullen krijgen."

'Het spijt me'

Volgens YoungBoy heeft hij heel erg zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat mensen zijn tracks hard zouden vinden. "Het kostte veel tijd om mijn muziek op het niveau te krijgen dat het mensen zou boeien. Nu is het aan mij om mijn tracks 'schoon te maken'. Ik beloof dat ik dat zal doen, maar ook dat zal tijd kosten." De rapper laat zijn luisteraars weten dat als hij de tijd terug zou kunnen draaien, hij het wellicht anders had gedaan. "Echt, het spijt me."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie