Entertainment

Elon Musk aangeklaagd wegens niet betalen huur hoofdkantoor Twitter

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk aangeklaagd wegens niet betalen huur hoofdkantoor Twitter

Elon Musk heeft sinds hij eigenaar is van Twitter geen huur meer betaald voor het hoofdkantoor in San Francisco. De eigenaar van het pand zegt nog 6,8 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) aan achterstallige huur te krijgen en heeft het socialmediabedrijf voor de rechter gesleept.

Achterstallige huur en verhoogd krediet

Het vastgoedbedrijf Sri Nine Market Square verhuurt Twitter zo'n 43.000 vierkante meter aan kantoorruimte in San Francisco. Een pand waar Musk volgens hen voor de maand december en januari geen cent meer voor heeft betaalt. De verhuurder wil dit geld zo snel mogelijk ontvangen, anders kan de achterstallige huur nog wel eens tot andere gevolgen lijden.

Het bedrijf wil daarnaast dat Twitter het als onderpand verstrekte krediet verhoogt van 3,6 miljoen dollar tot 10 miljoen dollar. De verhuurder heeft het beschikbare krediet vrijwel volledig op moeten nemen als huur voor de afgelopen maanden. Het bedrijf vindt dat als Musk zijn huur niet betaalt, het krediet in ieder geval omhoog moet, zodat het bedrijf toch ergens aan zijn geld kan komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geldproblemen?

Musk bespaart sinds de overname van Twitter gigantisch op de kosten. Zo ontsloeg hij in de eerste week direct de helft van het personeel. Daarna stopte hij met het betalen van de huur voor andere kantoren dan die in San Francisco. Hierom werd het bedrijf eerder al uit een pand in Seattle gezet.

Maar dat is nog niet eens het enige. Musk weigerde vlak daarna een rekening voor een gecharterd vliegtuig te betalen. Hopelijk is dit niet omdat hij in de geldproblemen zit. De miljardair leende voor de aankoop van Twitter namelijk 12,5 miljard dollar en het eerste deel van de lening moet binnenkort afgelost worden.

Ster advertentie
Ster advertentie